Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
Πρόσφατα Θέματα | » SARRI ERGON ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΤετ Ιουλ 08, 2020 1:07 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφορά // 2 Μήνες Δωρεάν ΡεύμαΤετ Ιουλ 08, 2020 1:01 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι!Τετ Ιουλ 08, 2020 12:58 pm από Μαίρη Γούβα» ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣΤετ Ιουλ 08, 2020 12:54 pm από Μαίρη Γούβα» Κατασκευή ιστοσελίδων Τετ Ιουλ 08, 2020 12:52 pm από Μαίρη Γούβα» ΒαπτιστικάΤετ Ιουλ 08, 2020 12:49 pm από Μαίρη Γούβα» Διανομές & ΜεταφορέςΤετ Ιουλ 08, 2020 12:42 pm από Μαίρη Γούβα» Συνεργείο ΚαθαρισμούΤετ Ιουλ 08, 2020 12:40 pm από Μαίρη Γούβα» Ολυμπιακός: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος το αήττητο και το ΚύπελλοΔευ Ιουν 29, 2020 3:51 pm από Μαίρη Γούβα» ΣΥΡΙΖΑ: Μη «λήξαν» το θέμα του σποτ - Προσπαθούν να τα... μαζέψουν - Συνεχίζονται οι αντιδράσειςΔευ Ιουν 22, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Διαγραφή από τα μητρώα αδειών κυκλοφορίας με μια υπεύθυνη δήλωσηΣαβ Ιουν 20, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Παπαστράτος: Δωρίζει στη χώρα 20 πυροσβεστικά οχήματαΣαβ Ιουν 20, 2020 9:31 am από Μαίρη Γούβα» Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Ακόμη 734 νεκροί από κορωνοϊόΚυρ Ιουν 14, 2020 8:38 am από Μαίρη Γούβα» Πώς να φροντίσετε τα μεταξωτά σας ρούχαΚυρ Ιουν 14, 2020 8:37 am από Μαίρη Γούβα» Amber Alert: Εξαφανίστηκε κι άλλη 10χρονη στις ΑχαρνέςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:31 am από Μαίρη Γούβα» Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία κάνει έρευνες και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της ΜαρκέλλαςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:29 am από Μαίρη Γούβα» Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευράΚυρ Ιουν 14, 2020 8:26 am από Μαίρη Γούβα» Ξεκινά η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά!Σαβ Μάης 16, 2020 1:44 pm από Μαίρη Γούβα» Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Όλα έτοιμα για την ασφαλή επαναλειτουργία τουςΠαρ Μάης 15, 2020 4:28 pm από Μαίρη Γούβα» ΑΣΕΠ: Εργασία τώρα στο Δημόσιο - Προσλήψεις σε νοσοκομεία, μουσεία, ΔΕΗ και δήμουςΠαρ Μάης 15, 2020 3:57 pm από Μαίρη Γούβα» Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...Παρ Μάης 15, 2020 3:54 pm από Μαίρη Γούβα» Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά στο Εθνικό Κέντρο ΑιμοδοσίαςΠαρ Μάης 15, 2020 3:48 pm από Μαίρη Γούβα» Κτηματολόγιο: Παρατάσεις τέλος, έρχονται πρόστιμα - Πότε ξεκινά η ανάρτηση για την ΑθήναΠαρ Μάης 15, 2020 3:45 pm από Μαίρη Γούβα» Κόρινθος: Στον ανακριτή ο 53χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονοΠαρ Μάης 15, 2020 3:40 pm από Μαίρη Γούβα» Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της ΕλένηςΠαρ Μάης 15, 2020 3:31 pm από Μαίρη Γούβα» Τελικά ποιος είναι ο αληθινός απολογισμός του κορονοϊού στον κόσμο;Παρ Μάης 15, 2020 3:25 pm από Μαίρη Γούβα» Η θαλάσσια τραγωδία του πλοίου «Πόπη» που έγινε αφορμή για να βγει η φράση «έγινε της Πόπης» (ΦΩΤΟ)Κυρ Δεκ 01, 2019 11:41 am από Μαίρη Γούβα» Κ. Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημίαΤρι Νοε 12, 2019 2:51 pm από Μαίρη Γούβα» Ιερώνυμος για διάταξη περί βλασφημίας: Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστώνΤρι Νοε 12, 2019 2:43 pm από Μαίρη Γούβα» Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪΤρι Νοε 12, 2019 2:24 pm από Μαίρη Γούβα» Ερντογάν σε ΕΕ: Μη μας απειλείτε, έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγεςΤρι Νοε 12, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Σι Τζινπίνγκ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Όχι μόνο συμφωνώ να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά θα έχετε και τη στήριξή μαςΤρι Νοε 12, 2019 2:16 pm από Μαίρη Γούβα» Νέα Φιλαδέλφεια: Τα κορίτσια που παρήλασαν αλά Monty Python εξηγούν γιατί το έκανανΤετ Οκτ 30, 2019 6:14 pm από Μαίρη Γούβα» Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των ΑρμενίωνΤετ Οκτ 30, 2019 5:20 pm από Μαίρη Γούβα» Κερατσίνι: Εξαφανισμένος ο οδηγός φορτηγού μετά από θανάσιμο τροχαίοΠεμ Οκτ 24, 2019 6:19 pm από Μαίρη Γούβα» Το «ευχαριστώ» των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Μακρόν για το «βέτο» στα ΣκόπιαΠεμ Οκτ 24, 2019 6:15 pm από Μαίρη Γούβα» H Εβελίνα Παπούλια μιλάει για την πίστη της στο ΘεόΔευ Σεπ 23, 2019 5:10 pm από Μαίρη Γούβα» ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για 35.000 ανέργους με την νέα κοινωφελή εργασίαΔευ Σεπ 23, 2019 5:03 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;Δευ Σεπ 23, 2019 4:55 pm από Μαίρη Γούβα» Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: «Είδα το μωρό παγωμένο, ανάμεσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»Δευ Σεπ 23, 2019 4:51 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Πώς θα γίνει ο επαναπατρισμός των 50.000 «εγκλωβισμένων» στην ΕλλάδαΔευ Σεπ 23, 2019 4:48 pm από Μαίρη Γούβα» Μειώσεις φόρων: Πόσο θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η ΙανουαρίουΔευ Σεπ 09, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Μουντομπάσκετ 2019, Ελλάδα-Τσεχία 84-77: Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερεΔευ Σεπ 09, 2019 2:17 pm από Μαίρη Γούβα» Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έφυγε στα 63 του ένας σπουδαίος καλλιτέχνης - Οι τελευταίες στιγμέςΔευ Σεπ 09, 2019 2:14 pm από Μαίρη Γούβα» Σαμοθράκη: Αγώνας δρόμου για ανεφοδιασμό και βελτίωση των λιμενικών υποδομώνΣαβ Αυγ 17, 2019 5:59 am από Μαίρη Γούβα» Σκιάθος: Βlack out στο νησί εξαιτίας βλάβηςΣαβ Αυγ 17, 2019 5:57 am από Μαίρη Γούβα» Συγκίνηση για τη Μυρτώ της Πάρου: Στη θάλασσα επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίησηΣαβ Αυγ 17, 2019 5:54 am από Μαίρη Γούβα» Εύβοια: Στάχτη 25.000 στρέμματα δάσους - Τεράστια η οικολογική καταστροφήΤετ Αυγ 14, 2019 1:55 pm από Μαίρη Γούβα» Βιταμίνη D: 15 καθημερινά συμπτώματα έλλειψηςΚυρ Αυγ 11, 2019 10:09 am από Μαίρη Γούβα» Φόβοι για «νέο Τσερνόμπιλ» σε δυο πόλεις της Ρωσίας μετά την έκρηξη σε ναυτική βάσηΣαβ Αυγ 10, 2019 6:39 am από Μαίρη Γούβα |
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα | Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:
|
Ελάτε στο Facebook |
|
ForeverGreen Greece |
|
ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ |
|
TSIMPIDIS TRANSPORT |
|
Κομμωτήριο Μπέττυ & Ρεβέκκα |
|
Εναλλακτικές Θεραπείες |
|
Perfumes Alexander |
|
|
| Συνταγές με...Άρωμα και Γεύση απο Κίνα | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| | | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Γλυκόξινο κοτόπουλο Κυρ Ιουν 21, 2009 3:18 am | |
| Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου 750 γρ. περίπου 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κλωνάρι cellery 1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό 1 κούπα μέλι (ή καστανή ζάχαρη) 1 κούπα ξύδι από κρασί 1 κουταλάκι ketchup Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (προαιρετικά και λίγο σησαμέλαιο) 2 αυγά Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο αλλά όχι την πέτσα και το κόβουμε σε κύβους. Χτυπάμε τα αυγά, περνάμε από αυτά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε. Βάζουμε στο γουόκαρκετό ελαιόλαδο (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σησαμέλαιο για να μυρίσει το φαγητό "κινέζικο) και μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κύβους του κοτόπουλου (το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε σχεδόν να καλύπτει το κρέας). Μόλις το κρέας ετοιμαστεί και πάρει χρώμα από χρυσόξανθο έως καφέ (εγώ είμαι και λίγο της ωμής σχολής, εσείς τηγανίστε το κατά βούληση), το βγάζουμε από το γουόκ. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κύβους του 1,5 εκ. περίπου και σε λίγο προσθέτουμε τον ανανά σε κύβους. Οταν τα λαχανικά είναι μισοψημένα (στην Κινέζικη κουζίνα ψημένο είναι το ακόμα τραγανό λαχανικό και ουχί το λιώμα), προσθέτουμε το μέλι που το έχουμε διαλύσει στο ξύδι και το χυμό του ανανά και αφήνουμε το φαγητό μας πάρει μια δυο βράσεις ώσπου να μελώσει η σάλτσα (αν σας βγει αραιή μπορείτε να τη δέσετε με ελάχιστο κορν φλαουρ διαλυμένο σε νεράκι). Ετοίμης της σως πετούμε με ατημέλητη επιτήδευση τους κύβους τους κοτόπουλου μέσα, για λίγα λεπτά ώσπου να ζεσταθεί και να δέσει το σύνολο. Το σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι ατμού και όποιος μπορεί το τρώει με chopsticks. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Καντονέζικη συναγρίδα για 2 άτομα Κυρ Ιουν 21, 2009 3:19 am | |
| Υλικά:
450 γρ. συναγρίδας κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (των 30 γρ.) 2 κουταλιές αλεύρι 1 κουταλιά ηλιέλαιο 1 καρότο σε κομμένο σε ψιλό ζουλιέν 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 450 γρ. σπανάκι πλυμένο 5 χιλιοστά τζίντζερ ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σόγια σος Χυμό 1 λεμονιού 55 γρ. βούτυρο σε κύβους 5 χιλ. 1 καυτερή πιπερίτσα
Εκτέλεση:
Ζεματάμε για 35 με 40 λεπτά το σπανάκι, το σουρώνουμε πιέζοντας ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ νερό. Αλευρώνουμε τις φέτες του ψαριού και τις τινάζουμε. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε τηγάνι, τοποθετούμε τις φέτες προσεκτικά, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Ανακατεύουμε το καρότο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το σπανάκι με το λεμόνι, τη σόγια και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Καντονέζικο ρύζι Κυρ Ιουν 21, 2009 3:20 am | |
| Υλικά:
3 κούπες ρύζι jasmin βρασμένο 2 αβγά καλά χτυπημένα με 2 σταγόνες αρωματικό σησαμέλαιο 3 κουταλιές σογιέλαιο 180 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο 1 πιπέριά κόκκινη μικρή, σε ζάρια 2 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη 6 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας 200 γρ. γαριδούλες βρασμένες και καθαρισμένες 1 κούπα αρακά βρασμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σογέλαιο σε γουόκ και ρίχνουμε τα αβγά, προσέχοντας να καλύψουν τα τοιχώματα του σκεύους και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Βγάζουμε την ομελέτα και την κόβουμε λωρίδες. Καθαρίζουμε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο σογέλαιο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον αρακά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς επί 1 λεπτό.Προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Διαλύουμε ελαφρά με τα δάχτυλα το βρασμένο κρύο ρύζι, αν έχει σβώλους, το ρίχνουμε στο γουόκ και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά (αν το ρύζι κολλάει στα τοιχώματα προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα). Αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρουμε αμέσως.
*Βράζουμε από την προηγούμενη το ρύζι. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Καπνιστή πάπια sichuan Κυρ Ιουν 21, 2009 3:20 am | |
| Υλικά:
1 μέτρια φρέσκια πάπια 1 κουταλιά αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο κοπανισμένο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 8 εκ. ρίζα τζίντζερ κομμένο σε φέτες 1/2 κούπα κινέζικο ρυζόκρασο 3/4 κούπα φύλλα μαύρο Κινέζικο τσάι 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα φύλλα δάφνης 4 σπόρους γλυκάνισου ολόκληρους 2 ξυλαράκια κανέλα, μήκους 8 εκ. 6 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό) κομμένα σε λωρίδες Λίγο σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα: 1/2 κούπα σάλτσα χοϊσίν (hoisin) 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο κοπανισμένο 1 κουταλάκι σουσαμέλαιο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε την πάπια, τη στραγγίζουμε και τη στεγνώνουμε καλά με καθαρή πετσέτα. Την πασπαλίζουμε μέσα κι έξω με αλάτι και πιπέρι και της κάνουμε "μασάζ" για να απορροφήσει όλη τη γεύση και το άρωμά τους. Τοποθετούμε στην κοιλιά της πάπιας τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τη μισή ποσότητα τζίντζερ, βάζουμε το πουλερικό σε άνετο μπολ, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το ρυζόκρασο και μαρινάρουμε την πάπια για 45 λεπτά. Γεμίζουμε το γουόκ με νερό το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, βουτάμε με προσοχή την πάπια μέσα, με μια κουτάλα την περιχύνουμε με το βραστό νερό, την ζεματίζουμε για 1', τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει, ενώ προετοιμάζουμε τα υλικά για το κάπνισμα. Αναμιγνύουμε τα φύλλα τσαγιού, τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα και τους σπόρους του γλυκάνισου σε μπολ και τα ρίχνουμε μέσα στο γουόκ, μαζί με τα ξύλα της κανέλας. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το σκεύος, ακουμπάμε με προσοχή την πάπια στη σχάρα, κλείνουμε το καπάκι του γουόκ και καπνίζουμε το πουλερικό για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Σάλτσα: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και μοιράζουμε επίσης το φρέσκο κρεμμυδάκι (τα άσπρα) σε λωρίδες (σε κάθε μπολάκι). Οταν τελειώσει το κάπνισμα της πάπιας, την βγάζουμε από το γουόκ και την καθαρίζουμε από τα υλικά του καπνίσματος. Καθαρίζουμε το γουόκ, και ρίχνουμε το σπορέλαιο για τηγάνισμα (σε δυνατή φωτιά) και μόλις κάψει, τηγανίζουμε την καπνιστή πάπια, μέχρι να ροδίσει καλά, γυρίζοντάς την κάθε τόσο από όλες τις μεριές. Στραγγίζουμε την πάπια, την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, συνοδεύοντας με τη σάλτσα στα μπολάκια.
Παρόλο που οι περισσότεροι γνωρίζουν την πάπια Πεκίνου, οι ειδικοί της Κινέζικης Κουζίνας προτιμούν την πάπια Sichuan για τον τρόπο που καπνίζεται, δηλαδή πριν τηγανιστεί. Το πιάτο συνοδεύεται με μια γλυκόξινη σάλτσα και προαιρετικά με Κινέζικα ντάμπλινγκς. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικα λαχανικά Κυρ Ιουν 21, 2009 3:21 am | |
| Υλικά:
4 κουταλιές καλαμποκέλαιο Πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια ή σε σκόνη 1 καρότο 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) 100 γρ. φασολάκια 100 γρ. μανιτάρια 100 γρ. λάχανο κινέζικο Μερικές φούντες μπρόκολο χωρίς κοτσάνι Λίγα λαχανάκια 4 κουταλιές σόγια σος
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά, κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες, μέσα σε τηγάνι (γουόκ), σε δυνατή φωτιά, ώστε να γίνουν τραγανά απ' έξω και να κρατήσουν τους χυμούς τους μέσα και τα χρώματά τους. (Τα ρίχνουμε στο γουόκ με τη σειρά που αναγράφονται, με πρώτο το καρότο που χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο.) Στο τέλος ρίχνουμε τη σόγια σος και τη σκόνη τζίντζερ. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι γιατί η σόγια σος είναι αρκετά αρμυρή. (Αν χρησιμοποιήσουμε τζίντζερ φρέσκο το βάζουμε από την αρχή μαζί με το καρότο να σοταριστεί, ενώ τη σκόνη τη βάζουμε στο τέλος). | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικη σούπα Κυρ Ιουν 21, 2009 3:22 am | |
| Υλικά:
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 350 γρ. γλυκό καλαμπόκι 250 γρ. καβουρόψιχα και γαρίδες καθαρισμένες 3 κουταλιές σημασέλαιο 1 κλωνί σέλινο ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά, σε ρόμβους 1 λίτρο καυτό νερό με 2 κύβους λαχανικών 150 γρ. noodles 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας Φύλλα σέλινου ή κόλιαντρου
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το καρότο, το σέλινο και την πιπεριά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά και βράζουμε για άλλα 3' σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις γαρίδες και την καβουρόψιχα και βράζουμε για 2'-3' ακόμη. Μόλις η σούπα μας είναι έτοιμη γαρνίρουμε με φύλλα σέλινου ή φρέσκου κόλιαντρου. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικο κοτόπουλο Κυρ Ιουν 21, 2009 3:22 am | |
| Υλικά:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια στο μέγεθος σπιρτόκουτου 1 μπουκάλι σόγια σος 1/2 ποτήρι μέλι 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια Αρκετό σουσάμι
Προετοιμασία: Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά το μέλι με το λεμόνι (να είναι ακριβώς σε ίσες ποσότητες).Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα μαζί με το μίγμα λεμονιού και την σόγια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο όλη νύχτα (το κοτόπουλο να είναι σκεπασμένο).
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε για 3 λεπτά στην λεκάνη που είχαμε το κοτόπουλο και τις ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το μίγμα λεμονιού-μελιού και την σόγια σος. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε το φαγητό μας σε δυνατό φούρνο για μία ώρα περίπου.
Σε καμιά περίπτωση δεν προσθέτουμε στο φαγητό αλάτι, ή πιπέρι ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικο κοτόπουλο στο γκριλ Κυρ Ιουν 21, 2009 3:23 am | |
| Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου Μαρινάτα: 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας 1/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλιά λάδι 1 κουταλιά μέλι 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο Λίγο πιπέρι
Προετοιμασία: Σε χαμηλό δοχείο ανακατεύουμε τη σόγια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το λάδι, το μέλι, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τα γαρίφαλα και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε καλά με το μίγμα. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, γυρίζοντας το κοτόπουλο κατά διαστήματα.
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τοποθετούμε πάνω σε καυτή σχάρα (στο γκριλ ή στα κάρβουνα) σε απόσταση 15 εκ. από τη φωτιά. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας το κατά διαστήματα και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα. Ψήνουμε 10 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικο ρύζι με γαριδούλες Κυρ Ιουν 21, 2009 3:23 am | |
| Υλικά:
250 γρ. ρύζι μπασμάτι 100 γρ. πολύ ψιλές γαρίδες Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο Λίγο φύτρο σόγιας Σόγια σος Σογιέλαιο 1 ομελέτα τηγανισμένη
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τις γαριδούλες, ρίχνουμε τα φύτρα και το σέλινο και τα μαραίνουμε σε δυνατή φωτιά, αν είναι δυνατό σε γουόκ. Σοτάρουμε και το ρύζι ανακατεύοντάς το να γίνει τραγανό. Το ανακατεύουμε με τις γαρίδες και προσθέτουμε τη σόγια σος. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικο ρύζι με λαχανικά Κυρ Ιουν 21, 2009 3:24 am | |
| Υλικά:
1 πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά 1 πακέτο κατεψυγμένο καλαμπόκι 1 κονσέρβα μανιτάρια 1 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο (το κίτρινο) 1/2 κιλό χοιρινό κρέας βρασμένο ή κοτόπουλο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 μπουκαλάκι σόγια-σος. Λίγο ελαφρύ λάδι (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο κτλ) Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε μαζί τα λαχανικά με το καλαμπόκι.Βράζουμε και το ρύζι.Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με το 1/3 από το λάδι μας το 1/3 του κρεμμυδιού. Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα λαχανικά(σε μια η δύο δόσεις), ανακατεύουμε και συγχρόνως ρίχνουμε λίγη σόγια-σος.Αδειάζουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Μετά τσιγαρίζουμε πάλι λίγο κρεμμύδι, ρίχνουμε ρύζι, σόγια, το βάζουμε στη κατσαρόλα με τα λαχανικά και αλατίζουμε.Με τον ίδιο τρόπο τσιγαρίζουμε ρίχνοντας λίγο λάδι τα μανιτάρια και ραντίζοντας κάθε τόσο με τη σόγια-σος.Στο τέλος τσιγαρίζουμε το κρέας αφού πρώτα το κόψουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Στο τέλος όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε απλά στη κατσαρόλα και είναι έτοιμο! | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά για 2 Κυρ Ιουν 21, 2009 3:25 am | |
| Υλικά:
1/2 ανανά φρέσκο ψιλοκομμένο 12 γαρίδες αποφλοιωμένες 1 κουταλιά ηλιέλαιο 20 γρ. αρακά 20 γρ. μανιτάρια 20 γρ. καρότο ψιλοκομμένο 1 πρέζα αλάτι 200 γρ. ρύζι ατμού, κρύο 2 αβγά
Προετοιμασία: Ετοιμάζουμε το ρύζι πολύ νωρίτερα ή από την προηγούμενη γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα το τηγανίσουμε.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε γουόκ (ή σε αντικολλητικό τηγάνι) το ζεσταίνουμε καλά, μισοψήνουμε τις γαρίδες και τις βγάζουμε.Σκουπίζουμε το γουόκ, το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε και όταν γίνουν σαν μισοψημένη ομελέτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα λαχανικά και τέλος τις γαρίδες. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα τα υλικά. Οταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε μερικές φορές να ψηθεί ελαφρά (προσθέτουμε πάντα τον ανανά τελευταίο γιατί δεν πρέπει να παραψηθεί). Σερβίρουμε μέσα στη φλούδα του μισού ανανά. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: Κινέζικο τηγανητό ρύζι του Ανδρέα Κυρ Ιουν 21, 2009 3:25 am | |
| Υλικά:
350 γρ. ρύζι μπασμάτι 1 κομμάτι τζίντζερ (2,5Χ1) εκ. ψιλοκομμένο 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες 2 κρεμμύδια κομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ. Μισή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ. 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα 150 γρ. αρακάς 200 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, βρασμένες για 3 λεπτά 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε λωρίδες
Ομελέτα: 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα 1 κουταλάκι σόγια σος 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα Λίγο σογιέλαιο
Γαρνιτούρα: 6 μεγάλες γαρίδες, με κέλυφος 1 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ομελέτα: Ανακατεύουμε τα υλικά, τα μοιράζουμε στα δύο και σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε 2 λεπτές ομελέτες. Τις τυλίγουμε ρολό και τις κόβουμε σε μακριές ταινίες 1,5 εκ. και τις φυλάμε στην άκρη. Ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε κινέζικο wok ή άλλο βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το τζίντζερ και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, για 1'. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τηγανίζουμε για 1' ακόμη. Προσθέτουμε πιπεριές, μανιτάρια, αρακά, κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε για 30''. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι γαρίδες και ρύζι, που θα τα τηγανίσουμε για 30'' ακόμα. Γαρνίρισμα: Τηγανίζουμε τις γαρίδες της γαρνιτούρας για 2' από κάθε μεριά. Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε το τηγανητό ρύζι με το φρέσκο κόλιαντρο. Απλώνουμε τις ταινίες της ομελέτας στην κορυφή, γαρνίρουμε με τις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.
Για ποτό προτείνουμε: -Ρομπόλα Κεφαλονιάς (λευκό -Sauvignon Blanc (λευκό) | |
| | | | Συνταγές με...Άρωμα και Γεύση απο Κίνα | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |