Να γλυκάνουν για τρίτη φορά το... ρεκόρ γκίνες διατίθενται οι Σερραίοι που πρόκειται να παρασκευάσουν ρυζόγαλο σε ποσότητα που θα ξεπερνά τους τρεις τόνους!
Το εγχείρημα παρασκευής του μεγαλύτερου ρυζόγαλου, που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή (6/6) εντάσσεται στο πλαίσιο του τριήμερου,
3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει το
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.
Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι με διάμετρο
2,50μ. και ύψος
1μ. και το βάρος του τελικού προϊόντος θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρριφθεί το ισχύον ρεκόρ των δύο τόνων.
Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι, χρησιμοποιώντας
300 κιλά ρύζι, 2 τόνους γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλάουρ και μπόλικη κανέλα.
Με την έναρξη του
Φεστιβάλ (4/6), οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων του νομού Σερρών θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από το σερραϊκό ρύζι ενώπιον μελώντης
Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Εν συνεχεία (5/6), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα
Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τουρισμού υπό την αιγίδα του
Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (
ΕΟΤ), όπου θα συμμετάσχουν συγγραφείς και ερευνητές της γαστρονομίας του πολιτισμού, καθώς και αρχιμάγειροι, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, λαογράφοι και
Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.
Με την παρασκευή του ρυζόγαλου στην κεντρική πλατεία της πόλης των
Σερρών, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εκλεκτό έδεσμα, θα ολοκληρωθεί το
3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ (6/6).
Το
Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας, καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό.
Οι
Σερραίοι έχουν έως τώρα κατορθώσει να παρασκευάσουν τη
μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα, με ακριβείς αναλογίες 19,97 εκατ. μήκος, 60 εκατ. πλάτος και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο
ΡεκόρΓκίνες, αφού κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/275466.html