Αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια το πρόβλημα της υγείας της και βγήκε να μιλήσει η ίδια για την περιπέτειά της αυτή «προτού με πεθάνουν κάποιοι», όπως λέει χαρακτηριστικά η Μπέσυ Μάλφα. Η ηθοποιός φωτογραφίζεται για το Youweekly.gr και μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που έζησε αλλά και πώς το ανακοίνωσε στον άντρα της και τα παιδιά της…
Αξιοπρεπής ήταν πάντα σε όλη της τη ζωή, 20 χρόνια ερωτευμένη με τον άντρα της Γεράσιμο Σκιαδαρέση και μητέρα 3 παιδιών, η Μπέσυ Μάλφα πιάνει τη ζωή από τα κέρατα με όλες τις δυσκολίες και προχωρά μπροστά… Λυγίζει μόνο όταν μιλάει για την απώλεια της μαμάς της που, παρά το ότι πέρασαν 5 μήνες, δεν έχει ακόμα ξεπεράσει και δηλώνει θυμωμένη με τον Θεό που της τη στέρησε…
Εσύ ήσουνα ένα παιδί από όσο ξέρω παρασπουδαγμένο, απόφοιτη από τις Καλόγριες με γαλλικά, πιάνο, μπαλέτο… Ήσουνα καλομαθημένη, μεγάλωσες χορτασμένη;
Αντίθετα, πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια, γιατί οι γονείς μου είχαν κλεφτεί και με το υστέρημά τους με σπουδάζανε. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά ψιλοκαταλαβαίνω, έκανα μπαλέτο, πιάνο, τραγούδι και ήμουνα ένα παιδί που πέρασε δύσκολα όσον αφορά τα οικονομικά, γι’ αυτό και δεν με τρομάζουν οι οικονομικές δυσκολίες. Η μαμά μου ζωγράφιζε και πουλούσε τους πίνακές της για να με σπουδάσει και ο μπαμπάς μου ήταν στο Πολεμικό Ναυτικό και ό,τι έβγαζαν πήγαιναν στις σπουδές μας, εμένα και του αδερφού μου. Όμως οι δυο τους ήταν πολύ αγαπημένοι, πολύ ερωτευμένοι και έδιναν τα πάντα για τα παιδιά τους. Τους έχασα πολύ νωρίς, η μαμά μου έζησε 10 χρόνια παραπάνω από τον μπαμπά μου, αλλά δεν το ήθελε καθόλου αυτό, περίμενε την ώρα και τη στιγμή για να πάει κοντά του… Η απώλεια των γονιών μου νιώθω ότι είναι ο δικός μου ξεριζωμός και με πονάει πολύ.
Ποιες συμβουλές των γονιών σου πέρασες στα παιδιά σου;
Στα παιδιά μου μιλάω πολύ και εκείνο που θυμάμαι να μου λέει ο μπαμπάς μου είναι: «το κούτελό σου παιδί μου να έχεις καθαρό». Η μητέρα μου πάλι μου έλεγε: «να έχεις αυτοπεποίθηση και να πιστεύεις στον εαυτό σου γιατί για μένα είσαι το καλύτερο και το ομορφότερο παιδάκι, μη λες ψέμματα γιατί φαίνεται στα μάτια σου»…
Αντιμετώπισες μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία σου και είχες το θάρρος να μιλήσεις για την επέμβαση όγκου που έκανες στο κεφάλι σου.
Βρήκα το κουράγιο και μίλησα για την περιπέτειά μου αυτή, γιατί δεν ήθελα τα παιδιά μου μέχρι να τελειώσουν το σχολείο να υποστούν bulling, ο γιος μου ο Γιάγγος ήδη το είχε υποστεί, ήθελα λοιπόν να τους εξηγήσω τι πέρασα, προτού βγουν κάποιοι και με πεθάνουν, όπως συνήθως κάνουν… Είχα μηνιγγίωμα, καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, τον εγχείρησα και όλα είναι μια χαρά, αλλά κάποιοι έγραφαν ότι είχα καταρρεύσει κιόλας, στο μεταξύ εγώ γελούσα που τα διάβαζα αυτά… Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα σε όλους όσοι έχουν το ίδιο θέμα, να ξέρουν πώς θα το αντιμετωπίσουν και ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει και να μη φοβούνται τίποτα. Για τους γιατρούς αυτό είναι μια επέμβαση ρουτίνας.
Εσύ πώς το ανακάλυψες;
Μου έπεσε η κουίντα βάρους 30 κιλών στο κεφάλι μου στο θέατρο «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης, δύο φορές κιόλας, εννοείται κατά λάθος. Είναι αστείο, την πρώτη φορά τη γλίτωσα φτηνά γιατί την έπιασαν, τη δεύτερη όμως μου καρφώθηκε στο κεφάλι, μου έκαναν μια μυοχαλαρωτική ένεση και πήγαμε την επομένη για αξονική στον αυχένα επειδή έχω τρεις κήλες και εκεί ανακαλύψαμε τον όγκο… Με αγαπάει ο Θεός και θέλει να ζήσω, μου έστελνε μηνύματα να κοιτάξω το κεφάλι μου, δεν σας το έχω πει;
Η πρώτη σου αντίδραση όταν άκουσες ότι πρέπει να κάνεις την επέμβαση ποια ήταν;
Σοκαρίστηκα μέχρι να μάθω ακριβώς τι σόι επέμβαση είναι αυτή… Στην αρχή γελούσα αμήχανα γιατί δεν το πίστευα, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, μετά μου έδειξαν τη μαγνητική και κατάλαβα πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα… Εγώ -και αυτό είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά- ήθελα να γίνω γιατρός, πήγαινα να μπω στην ιατρική, υπάρχει λοιπόν μια μίνι γνώση σε κάποια θέματα και γι’ αυτό μίλησα για την περιπέτειά μου αυτή, για να μη φοβάται ο κόσμος, άμα του συμβεί αυτό να κάνει αυτή την επέμβαση. Οι επεμβάσεις είναι προχωρημένες πια…
http://www.youweekly.gr/news/mpesu-malfa-ta-duskola-paidika-xronia-kai-i-stigmi/