Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
Πρόσφατα Θέματα | » SARRI ERGON ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΤετ Ιουλ 08, 2020 1:07 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφορά // 2 Μήνες Δωρεάν ΡεύμαΤετ Ιουλ 08, 2020 1:01 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι!Τετ Ιουλ 08, 2020 12:58 pm από Μαίρη Γούβα» ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣΤετ Ιουλ 08, 2020 12:54 pm από Μαίρη Γούβα» Κατασκευή ιστοσελίδων Τετ Ιουλ 08, 2020 12:52 pm από Μαίρη Γούβα» ΒαπτιστικάΤετ Ιουλ 08, 2020 12:49 pm από Μαίρη Γούβα» Διανομές & ΜεταφορέςΤετ Ιουλ 08, 2020 12:42 pm από Μαίρη Γούβα» Συνεργείο ΚαθαρισμούΤετ Ιουλ 08, 2020 12:40 pm από Μαίρη Γούβα» Ολυμπιακός: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος το αήττητο και το ΚύπελλοΔευ Ιουν 29, 2020 3:51 pm από Μαίρη Γούβα» ΣΥΡΙΖΑ: Μη «λήξαν» το θέμα του σποτ - Προσπαθούν να τα... μαζέψουν - Συνεχίζονται οι αντιδράσειςΔευ Ιουν 22, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Διαγραφή από τα μητρώα αδειών κυκλοφορίας με μια υπεύθυνη δήλωσηΣαβ Ιουν 20, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Παπαστράτος: Δωρίζει στη χώρα 20 πυροσβεστικά οχήματαΣαβ Ιουν 20, 2020 9:31 am από Μαίρη Γούβα» Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Ακόμη 734 νεκροί από κορωνοϊόΚυρ Ιουν 14, 2020 8:38 am από Μαίρη Γούβα» Πώς να φροντίσετε τα μεταξωτά σας ρούχαΚυρ Ιουν 14, 2020 8:37 am από Μαίρη Γούβα» Amber Alert: Εξαφανίστηκε κι άλλη 10χρονη στις ΑχαρνέςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:31 am από Μαίρη Γούβα» Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία κάνει έρευνες και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της ΜαρκέλλαςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:29 am από Μαίρη Γούβα» Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευράΚυρ Ιουν 14, 2020 8:26 am από Μαίρη Γούβα» Ξεκινά η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά!Σαβ Μάης 16, 2020 1:44 pm από Μαίρη Γούβα» Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Όλα έτοιμα για την ασφαλή επαναλειτουργία τουςΠαρ Μάης 15, 2020 4:28 pm από Μαίρη Γούβα» ΑΣΕΠ: Εργασία τώρα στο Δημόσιο - Προσλήψεις σε νοσοκομεία, μουσεία, ΔΕΗ και δήμουςΠαρ Μάης 15, 2020 3:57 pm από Μαίρη Γούβα» Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...Παρ Μάης 15, 2020 3:54 pm από Μαίρη Γούβα» Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά στο Εθνικό Κέντρο ΑιμοδοσίαςΠαρ Μάης 15, 2020 3:48 pm από Μαίρη Γούβα» Κτηματολόγιο: Παρατάσεις τέλος, έρχονται πρόστιμα - Πότε ξεκινά η ανάρτηση για την ΑθήναΠαρ Μάης 15, 2020 3:45 pm από Μαίρη Γούβα» Κόρινθος: Στον ανακριτή ο 53χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονοΠαρ Μάης 15, 2020 3:40 pm από Μαίρη Γούβα» Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της ΕλένηςΠαρ Μάης 15, 2020 3:31 pm από Μαίρη Γούβα» Τελικά ποιος είναι ο αληθινός απολογισμός του κορονοϊού στον κόσμο;Παρ Μάης 15, 2020 3:25 pm από Μαίρη Γούβα» Η θαλάσσια τραγωδία του πλοίου «Πόπη» που έγινε αφορμή για να βγει η φράση «έγινε της Πόπης» (ΦΩΤΟ)Κυρ Δεκ 01, 2019 11:41 am από Μαίρη Γούβα» Κ. Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημίαΤρι Νοε 12, 2019 2:51 pm από Μαίρη Γούβα» Ιερώνυμος για διάταξη περί βλασφημίας: Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστώνΤρι Νοε 12, 2019 2:43 pm από Μαίρη Γούβα» Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪΤρι Νοε 12, 2019 2:24 pm από Μαίρη Γούβα» Ερντογάν σε ΕΕ: Μη μας απειλείτε, έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγεςΤρι Νοε 12, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Σι Τζινπίνγκ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Όχι μόνο συμφωνώ να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά θα έχετε και τη στήριξή μαςΤρι Νοε 12, 2019 2:16 pm από Μαίρη Γούβα» Νέα Φιλαδέλφεια: Τα κορίτσια που παρήλασαν αλά Monty Python εξηγούν γιατί το έκανανΤετ Οκτ 30, 2019 6:14 pm από Μαίρη Γούβα» Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των ΑρμενίωνΤετ Οκτ 30, 2019 5:20 pm από Μαίρη Γούβα» Κερατσίνι: Εξαφανισμένος ο οδηγός φορτηγού μετά από θανάσιμο τροχαίοΠεμ Οκτ 24, 2019 6:19 pm από Μαίρη Γούβα» Το «ευχαριστώ» των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Μακρόν για το «βέτο» στα ΣκόπιαΠεμ Οκτ 24, 2019 6:15 pm από Μαίρη Γούβα» H Εβελίνα Παπούλια μιλάει για την πίστη της στο ΘεόΔευ Σεπ 23, 2019 5:10 pm από Μαίρη Γούβα» ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για 35.000 ανέργους με την νέα κοινωφελή εργασίαΔευ Σεπ 23, 2019 5:03 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;Δευ Σεπ 23, 2019 4:55 pm από Μαίρη Γούβα» Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: «Είδα το μωρό παγωμένο, ανάμεσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»Δευ Σεπ 23, 2019 4:51 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Πώς θα γίνει ο επαναπατρισμός των 50.000 «εγκλωβισμένων» στην ΕλλάδαΔευ Σεπ 23, 2019 4:48 pm από Μαίρη Γούβα» Μειώσεις φόρων: Πόσο θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η ΙανουαρίουΔευ Σεπ 09, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Μουντομπάσκετ 2019, Ελλάδα-Τσεχία 84-77: Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερεΔευ Σεπ 09, 2019 2:17 pm από Μαίρη Γούβα» Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έφυγε στα 63 του ένας σπουδαίος καλλιτέχνης - Οι τελευταίες στιγμέςΔευ Σεπ 09, 2019 2:14 pm από Μαίρη Γούβα» Σαμοθράκη: Αγώνας δρόμου για ανεφοδιασμό και βελτίωση των λιμενικών υποδομώνΣαβ Αυγ 17, 2019 5:59 am από Μαίρη Γούβα» Σκιάθος: Βlack out στο νησί εξαιτίας βλάβηςΣαβ Αυγ 17, 2019 5:57 am από Μαίρη Γούβα» Συγκίνηση για τη Μυρτώ της Πάρου: Στη θάλασσα επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίησηΣαβ Αυγ 17, 2019 5:54 am από Μαίρη Γούβα» Εύβοια: Στάχτη 25.000 στρέμματα δάσους - Τεράστια η οικολογική καταστροφήΤετ Αυγ 14, 2019 1:55 pm από Μαίρη Γούβα» Βιταμίνη D: 15 καθημερινά συμπτώματα έλλειψηςΚυρ Αυγ 11, 2019 10:09 am από Μαίρη Γούβα» Φόβοι για «νέο Τσερνόμπιλ» σε δυο πόλεις της Ρωσίας μετά την έκρηξη σε ναυτική βάσηΣαβ Αυγ 10, 2019 6:39 am από Μαίρη Γούβα |
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα | Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:
|
Ελάτε στο Facebook |
|
ForeverGreen Greece |
|
ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ |
|
TSIMPIDIS TRANSPORT |
|
Κομμωτήριο Μπέττυ & Ρεβέκκα |
|
Εναλλακτικές Θεραπείες |
|
Perfumes Alexander |
|
|
| Συνταγές με...Καβουρμά | |
| | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| | | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:48 pm | |
| Υλικά:
2 Ροδέλες Καβουρμά 400 γρ. (βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη σε πολτό 1 φλυτζάνα τσαγιού λάδι 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κιλό φρέσκα φασολάκια 1 φλυτζάνα τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο λάδι μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέτουμε τα φασολάκια, το μαϊντανό και το αλάτι, τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 5 λεπτά και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις. Στην συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, την ντομάτα και το νερό. Λίγο πριν βράσουν καλά τα φασολάκια προσθέτουμε τον καβουρμά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την darksea στις Κυρ Ιουν 21, 2009 6:53 pm, 1 φορά | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:49 pm | |
| Υλικά:
2 Ροδέλες Καβουρμά 400 γρ. (βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη σε πολτό 1 φλυτζάνα τσαγιού λάδι 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κιλό μπάμιες 1 φλυτζάνα τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις μπάμιες καθαρισμένες για δύο ώρες σε ένα μπώλ με νερό και λίγο ξύδι. Τις πλένουνε με άφθονο νερό πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις μπάμιες και το νερό) και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια βάζουμε τις μπάμιες και το νερό. Λίγο πριν βράσουν καλά οι μπάμιες προσθέτουμε τις ροδέλες του καβουρμά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την darksea στις Κυρ Ιουν 21, 2009 6:52 pm, 1 φορά | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΄Η ΛΑΧΑΝΙΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:49 pm | |
| Υλικά:
1 ½ κιλό Καβουρμάς χοιρινός 2 ½ κιλά λάχανο 1/3 φλυτζανιού τσαγιού λάδι 1/3 φλυτζανιού τσαγιού φυτίνη ½ φλυτζάνι τυρί τριμμένο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές ντομάτα πελτές 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλινο 2 φύλλα δάφνης, λίγη ρίγανη λίγο αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεδιπλώνετε το λάχανο, το πλένετε και το ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό να βράσει. Το στραγγίζετε σε τρυπητό. Κόβετε σε μερίδες τον καβουρμά και το βάζετε με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το σέλινο και ½ φλυτζάνι νερό. Μόλις εξατμιστεί το νερό, ρίχνετε τη φυτίνη και το λάδι και καβουρδίζετε ελαφρά. Προσθέτετε τη ντομάτα, λυωμένη σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό, τη δάφνη και αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το λάχανο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί. * Ο καβουρμάς περιέχει αλάτι και πιπέρι | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ( ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ) Κυρ Ιουν 21, 2009 6:55 pm | |
| Υλικά:
1 ½ κιλό Καβουρμά βοδινού ή χοιρινού (για πικάντικες γεύσεις) 2 κιλά αρακάς τρυφερός ½ φλυτζάνι βούτυρο 1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος ½ κιλό ώριμες ντομάτες ή πελτές 2 φύλλα δάφνης Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε τον καβουρμά σε πήλινη γάστρα. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και προσθέτετε το 1/3 του πολτού στον καβουρμά. Ρίχνετε και το βούτυρο και βάζετε τη γάστρα σε μέτριο φούρνο να μισοψηθεί. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε και τον στραγγίζετε μέσα σε τρυπητό. Προσθέτετε στον καβουρμά την υπόλοιπη ντομάτα και 1-2 φλυτζάνια νερό και αφού αρχίζουν να βράζουν, ρίχνετε τον αρακά και τον άνηθο. Συμπληρώνετε όσο αλατοπίπερο θέλετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί. *Ο καβουρμάς περιέχει αλάτι και πιπέρι | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:56 pm | |
| Για 6 άτομα
Υλικά:
1 ½ κιλό Καβουρμά βοδινού ή χοιρινού (για πικάντικες γεύσεις) 3/4 κιλού φασόλια (γίγαντες) 1 μέτριο κρεμμύδι ½ φλυτζάνι βούτυρο 1 κουταλιά πάστα ή 1 κουτί ολόκληρες ντομάτες κονσέρβα 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊδανός Λίγο αλάτι, πιπέρι και νερό
Εκτέλεση:
Προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα: Συνήθως τα φασόλια τα καθαρίζουμε από το βράδυ, τα πλένουμε μέσα σε τρυπητό και τα βάζουμε όλη τη νύχτα σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψουν.
Βράζουμε τα φασόλια (όχι τελείως) και τα στραγγίζουμε.Κόβουμε τον καβουρμά σε κανονικές μερίδες και τον βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να καβουρδιστεί. Πριν καβουρδιστεί τελείως προσθέτουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να καβουρδιστεί και αυτό. Εν συνεχεία προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη σ' ένα φλυτζάνι νερό ή τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊδανό και αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε 1-2 φλυτζάνια νερό. Εφόσον έχουμε ήδη έτοιμα τα φασόλια, τα ρίχνουμε να βράσουν μαζί με τον καβουρμά για μισή ώρα. Πρέπει να βράσουν πολύ καλά (να χυλώσουν) και να μείνει το φαγητό με το βούτυρό του. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:56 pm | |
| Προετοιμασία:10΄~ Ψήσιμο: 30΄ Για 4 άτομα
Υλικά:
700 γρ. Καβουρμά βοδινό 750 γρ. πατάτες καθαρισμένες 50 γρ. βούτυρο 150 γρ. γκούντα τριμμένη 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 50 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 250 γρ. κρέμα γάλακτος Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζετε 10΄σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνετε να στραγγίσουν καλά σε ένα σουρωτήρι, τεμαχίζετε τον Καβουρμά σε μικρά κομμάτια. Χτυπάτε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος με το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα τυριά. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψί και βάζετε το 1/3 από τις πατάτες σε στρώσεις. Απλώνετε πάνω από τις πατάτες μία στρώση από καβουρμά και από το μείγμα με τα τυριά και συνεχίζετε την διαδικασία βάζοντας εναλάξ στρώσεις από πατάτες, καβουρμά και το μείγμα τυριών. Ψήνετε το φαγητό για 25΄ περίπου στους 2000C. Σερβίρετε με κόκκινο παλιό κρασί. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:57 pm | |
| Προετοιμασία 30΄ Για 4 άτομα
Υλικά:
1 κιλό Καβουρμά βοδινό ή Χοιρινό για πικάντικες γεύσεις 150γρ τυρί έμμενταλ σε κομματάκια 150γρ. τυρί γκούντα σε κομματάκια 300γρ. παρμεζάνα λίγο αλάτι, πιπέρι, θυμάρι τριμμένο 6 λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Κόβετε τον καβουρμά σε μεγάλα κομμάτια. Τρίβετε την παρμεζάνα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Αναμιγνύετε τα τυριά και τα προσθέτετε στον καβουρμά. Απλώνετε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Αδειάζετε πάνω στην πρώτη το μίγμα . Τυλίγετε με την λαδόκολλα το μίγμα σαν φάκελο, διπλώνοντάς το και στα πλάγια. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις επόμενες λαδόκολλες μία-μία χωριστά, τυλίγοντας κάθε φορά στην αντίθετη κατεύθυνση. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 160 oC για 20΄. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:58 pm | |
| Προετοιμασία 50΄ Για 6 άτομα
Υλικά:
½ του κιλού Καβουρμά Βοδινό ή Χοιρινό για πικάντικες γεύσεις ½ του κιλού Ρύζι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό 3/4 του κιλού ώριμες ντομάτες ½ φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο 1 κουταλιά μαϊντανό ½ φλυτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τον Καβουρμά σε μικρά κυβάκια. Πλένετε πολλά νερά το ρύζι και το βάζετε να βράσει μαζί με το μισό βούτυρο και να γίνει σπειρωτό. Βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα τον Καβουρμά με το υπόλοιπο βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστούν καλά. Ανακατεύετε με αργές κινήσεις και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τις ντομάτες αφού προηγουμένως τις έχετε περάσει από τον τρίφτη. Στη συνέχεια προσθέτετε τον μαϊντανό και μία φλυτζάνα τσαγιού νερό. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό. Παίρνετε μία στρογγυλή φόρμα και στρώνετε πρώτα το μίγμα με τον Καβουρμά και κατόπιν το ρύζι. Αναποδογυρίζετε την φόρμα σε μία στρογγυλή πιατέλα και γαρνίρετε από πάνω με το τριμμένο τυρί. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 6:59 pm | |
| Προετοιμασία 40΄ ~ ψήσιμο 40΄περίπου
Υλικά:
800γρ. Καβουρμά Βοδινό 8 ώριμες μεγάλες ντομάτες 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές 8 κουταλιές ρύζι 1 κούπα τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ½ φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό 4 κουταλιές βούτυρο λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κατόπιν τις κόβετε από το πάνω μέρος και αδειάζετε την ψίχα τους. Ψιλοκόβετε την ψίχα της ντομάτας μέσα σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τον καβουρμά και τον τσιγαρίζετε μαζί με το κρεμμύδι και το μαϊντανό σε 2 κουταλιές καυτό βούτυρο. Προσθέτετε την ψίχα από την ντομάτα, το κρασί το αλατοπίπερο, ½ φλυτζάνι νερό και το ρύζι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να τελειώσει το ζουμί τους. Βγάζοντάς τα τα ανακατεύετε με το μισό κεφαλοτύρι. Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μίγμα, τις κλείνετε και τις τοποθετείτε ανάποδα στο ταψί, με το άνοιγμα προς τα κάτω. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο χυμό ντομάτας και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40΄περίπου. Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με κεφαλοτύρι. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατάτες φούρνου. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΙΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:00 pm | |
| Προετοιμασία:10΄ ~ Ψήσιμο:35΄ Για 2 τάρτες
Υλικά:
500 γρ. Καβουρμά βοδινό 2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη 6 αυγά 2 κρόκους αυγών 400 γρ. έμενταλ 150 γρ. κεφαλογραβιέρα 500-750 γρ. κρέμα γάλακτος Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Στρώνετε με τα φύλλα της σφολιάτας δύο φόρμες για τάρτα. Χτυπάτε τα αυγά και τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαθύ μπωλ. Κόβετε σε λεπτά κομματάκια τον Καβουρμά, τρίβετε στον τρίφτη το έμενταλ και την κεφαλογραβιέρα. Μοιράζετε πάνω στις δύο τάρτες τα κομματάκια από τον Καβουρμά και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά. Ψήνετε τις δύο τάρτες στους 2000C για 35΄ περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι επιφάνειές τους. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:00 pm | |
| Για 4 άτομα
Υλικά:
1 κιλό Καβουρμά Βοδινό ή Χοιρινό για πικάντικες γεύσεις 125γρ. φακές 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά τσαγιού κόκκους κύμινο 2 φύλλα δάφνης 1 κλαράκι κανέλα 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 5 φλιτζάνια τσαγιού νερό 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο 1 κουταλιά τσαγιού πάπρικα γλυκιά Φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και λίγο μαϊδανός για την γαρνιτούρα.
Εκτέλεση:
Τεμαχίζετε τον καβουρμά σε λεπτά κομματάκια. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε το κύμινο, τη δάφνη και την κανέλα. Τα σοτάρετε μέχρι να ελευθερώσουν το άρωμά τους -χωρίς να τα μαυρίσετε- και ρίχνετε το κρεμμύδι. Τα σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε τις φακές, το νερό και το σκόρδο. Σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν βράσουν τελείως οι φακές προσθέτετε τα κομμάτια του καβουρμά και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για δέκα λεπτά. Πριν το σερβίρετε γαρνίρετε τα πιάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊδανό. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:01 pm | |
| Για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ. Καβουρμά Βοδινό ή Χοιρινό για πικάντικες γεύσεις 400γρ. Κους Κους 150γρ.ρεβίθια και φασόλια βρασμένα 100γρ. κολοκυθάκια 100γρ. κολοκύθα κίτρινη 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 καρότα λίγη ζαφορά (σαφράν) 20γρ. σταφύδες 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό συμπυκνωμένο 1 πιπεριά καυτερή 30γρ. βούτυρο 4 κουταλιές γάλα Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τον καβουρμά σε ισομεγέθη κομμάτια. Τον σωτάρετε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, την πιπεριά (ολόκληρη), τη ζαφόρα και 0,700γρ. νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τον καβουρμά και τα όσπρια και βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε την πιπεριά. Ρίχνετε το κους κους σε ένα μπωλ και το περιχύνετε με κρύο νερό και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το βρεγμένο κους κους σε μεταλλικό σουρωτήρι που προσαρμόζετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε λίγο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Προσαρμόζετε το σουρωτήρι στην κατσαρόλα, το σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κους κους. Κατόπιν, αφού βράσει το κους κους, το βγάζετε από το σουρωτήρι και το τοποθετείτε σε μπολ, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αφήνετε το κους κους για 5 λεπτά να κρυώσει και του προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε με πιρούνι για να αφρατέψει. Σερβίρετε το κους κους και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:02 pm | |
| Προετοιμασία 20΄ Για 4 άτομα
Υλικά:
600γρ. Καβουρμά Βοδινό 500γρ. Λαζάνια σπανακιού 350γρ φρέσκα μανιτάρια χονδροκομμένα 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 200γρ. μαγιονέζα 100γρ. γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τον Καβουρμά σε λωρίδες. Βράζετε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν «αλ ντέντε». Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με ζεστό νερό και τα στραγγίζετε πάλι καλά. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τον Καβουρμά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτετε τα λαζάνια και ανακατεύετε καλά για 5 λεπτά. Σε ένα μπωλ αναμιγνύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρά. Προσθέτετε το μίγμα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με ολόκληρους κόκκους πιπεριού. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:03 pm | |
| Προετοιμασία 30΄ Για 6 άτομα
Υλικά:
400γρ. Καβουρμά Βοδινό 500γρ. Λαζάνια 200γρ. παρμεζάνα σε κύβους 100γρ. τυρί γκούντα σε κομματάκια 100γρ, τυρί έμμενταλ σε κομματάκια 100γρ. μανιτάρια κονσέρβας σε μικρά φετάκια 200γρ. κρέμα γάλακτος λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τον καβουρμά σε λεπτά κομματάκια. Βράζετε τα λαζάνια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν «αλ ντέντε» και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Τα αναμιγνύετε με τα τυριά, τον καβουρμά και τα μανιτάρια. περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, στους 150 oC ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρονται ζεστά. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:04 pm | |
| Κόβετε ένα ατομικό ψωμάκι στη μέση και αλείφετε την κάτω φέτα με μαγιονέζα, κατόπιν τοποθετείτε μία λεπτή ροδέλα καβουρμά. Από πάνω απλώστε μία ροδέλα ντομάτας ή αγγουριού, τυρί ή φέτα και σκεπάστε με το πάνω μέρος του ψωμιού. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:05 pm | |
| Υλικά:
6 αυγά 250γρ. Καβουρμά (βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) 2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 3 κουταλιές ελαιόλαδο ½ φλυτζάνα φέτα τριμμένη μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τον Καβουρμά σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα αυγά με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη φέτα και ανακατεύουμε αργά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καβουρμά και τη ρίγανη. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:14 pm | |
| Υλικά:
4 Ροδέλες Καβουρμά (βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) περίπου 500γρ. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φλυτζανάκια του καφέ λάδι 2 ματσάκια μαϊδανό ψιλοκομμένο 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 4 αυγά 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες 4 πήλινα μπώλ Μαύρο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε τις ροδέλες του καβουρμά στα πήλινα μπώλ. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι και το μαϊδανό και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Επιστρώνουμε τις ροδέλες του καβουρμά με το παραπάνω μείγμα και τοποθετούμε ένα αυγό σε κάθε πήλινο μπώλ. Τα τοποθετούμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:15 pm | |
| 1ος τρόπος:
Κόβουμε τον καβουρμά σε λεπτά κυβάκια. Επιστρώνουμε επάνω σε κάθε ψωμάκι λίγη μαγιονέζα, μετά προσθέτουμε τα κυβάκια του καβουρμά και επάνω τοποθετούμε μία ροδέλα ντομάτας.
2ος τρόπος:
Κόβουμε τον καβουρμά σε λεπτά κομμάτια. Τοποθετούμε επάνω σε φετούλες φρυγανιάς ή ψωμιού μία ροδέλα φρέσκιας ντομάτας, ένα μικρό κομμάτι καβουρμά και μία φέτα κασέρι. Τα τοποθετούμε για λίγο στο φούρνο. Αποτελεί ένα εξαιρετικό καναπεδάκι. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: KABOYΡΜΑΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:15 pm | |
| Υλικά:
2 Ροδέλες Καβουρμά 400 γρ.(βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) ½ Κούπα τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζάνι τσαγιού μπεσαμέλ σφιχτή 2 κρόκοι αυγών ( τα ασπράδια για το πανάρισμα) 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι Λίγο μαϊδανό, ρίγανη και δυόσμο ψιλοκομμένα Λίγο αλάτι και πιπέρι Φυτίνη για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόβετε τον καβουρμά σε ψιλά κομματάκια. Τον βάζετε σε σουπιέρα και προσθέτετε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους, τη γραβιέρα, τη μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, τον μαϊδανό, τη ρίγανη, το δυόσμο και λίγο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα πότε - πότε. Στη συνέχεια πλάθετε τις κροκέτες στρογγυλές ή κυλινδρικές, τις βουτάτε στα ασπράδια που έχετε χτυπήσει ελαφρά με δύο κουταλιές νερό, κατόπιν σε κοπανισμένη φρυγανιά, και τις τηγανίζετε σε καυτό μπόλικο λάδι, αλλά σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου ροδίσουν και ψηθούν καλά. Σερβίρονται μόνες, ή με πουρέ πατάτας, σπανάκι, αρακά σωτέ κ.τ.λ. * Ο καβουρμάς περιέχει αλάτι και πιπέρι | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:16 pm | |
| Υλικά:
Ένα μικρό ταψάκι 12 Φύλλα μπακλαβά 3/4 κιλού καβουρμά βοδινού 1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ½ φλυτζάνι τσαγιού φυτίνη 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά πάστα ντομάτας 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊδανό 2 αυγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε λεπτές φέτες 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ κουταλάκι δυόσμος τριμμένος, ρίγανη Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος σε λωρίδες των 15cm. Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πλένουμε σε τρυπητό. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊδανό, τρίβουμε το δυόσμο και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι. Βράζουμε τα 2 αυγά και αφού μισοβράσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε λεπτά στρογγυλά φετάκια. Κόβουμε τον καβουρμά σε πολύ λεπτά κομματάκια και τα βάζουμε με το 1/4 του βουτύρου και το κρεμμύδι να καβουρδιστούν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη σε 1 φλυτζάνι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μαϊδανό και δυόσμο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε 1 κουταλιά από τη γέμιση στην αρχή της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα κυλίνδρου. Πιέζουμε ελαφρά τις άκρες ώστε να κολλήσουν τα φύλλα και τοποθετούμε σε βουτυρομένο ταψί. Αλείφουμε από πάνω με 1 αυγό -ελαφρά χτυπημένο- όλες τις φλογέρες και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄λεπτά στους 150 βαθμούς C.
| |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΠΛΟ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:17 pm | |
| Υλικά:
2 Ροδέλες Καβουρμά ,περίπου 200γρ.(βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη 5-6 ροδέλες πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 100γρ. φέτα Καρυκεύματα: λίγη ρίγανη, μαύρο πιπέρι, κύμινο και κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Σε ένα Pyrex μπώλ τοποθετούμε τον καβουρμά, από πάνω προσθέτουμε τα καρυκεύματα, την ψιλοκομμένη ντομάτα και την πιπεριά. Καλύπτουμε με την φέτα. Τοποθετούμε το Pyrex για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων στο maximum και το σαγανάκι μας είναι έτοιμο. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:18 pm | |
| Υλικά:
2 Ροδέλες Καβουρμά ,περίπου 400γρ.(βοδινό ή χοιρινό για πικάντικες γεύσεις) 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 150γρ. φέτα 4φύλλα μαϊδανό Καρυκεύματα: λίγη ρίγανη, μαύρο πιπέρι, κύμινο και κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τον καβουρμά και τα καρυκεύματα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τεμαχίζουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο γαρνιρισμένο με τα φύλλα μαϊδανού. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:19 pm | |
| Προετοιμασία:10΄ ~ Ψήσιμο:35΄ Για 24 ταρτάκια
Υλικά:
500 γρ. Καβουρμά Βοδινό 500 γρ. σφολιάτα έτοιμη 3 αυγά 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα τριμμένα 50 γρ. βούτυρο 150 γρ. τυρί φέτα 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλείφετε 24 μικρά φορμάκια με το μισό βούτυρο και τα στρώνετε με τη σφολιάτα, κόβοντας τα περισσεύματα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον Καβουρμά τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνετε κατόπιν την φέτα αφού προηγουμένως την έχετε τρίψει με ένα πιρούνι, την κεφαλογραβιέρα, το μαϊδανό και τέλος τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνετε για 25΄στους 200 C μέχρι να ροδίσουν τα ταρτάκια. | |
| | | darksea Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 1771 Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
| Θέμα: ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Κυρ Ιουν 21, 2009 7:20 pm | |
| Προετοιμασία: 1: 30΄
Υλικά:
1 κιλό Καβουρμά Βοδινό ή Χοιρινό για πικάντικες γεύσεις 850γρ. ζύμη σφολιάτας 1 φλυτζάνι τσαγιού ρεγκάτο τριμμένο 3/4 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1 πράσινη πιπεριά τριμμένη 1 κόκκινη πιπεριά τριμμένη ½ φλυτζάνι τσαγιού λουκάνικο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε καλά τη σφολιάτα. Κόβετε τον Καβουρμά σε λεπτά κομματάκια. Ρίχνετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και τον Καβουρμά και ζυμώνετε έτσι ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Απλώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε το μίγμα. Τυλίγετε σε ρολό, μόνο το μίγμα, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250oC για 40 λεπτά.. Όταν ροδίσει ελαφρά, το βγάζετε από το λαδόχαρτο και το στραγγίζετε από το ζουμί. Κρατήστε το ζουμί στην άκρη. Κατόπιν τυλίγετε το μίγμα με το φύλλο της σφολιάτας, αφού έχετε αλείψει τις άκρες με αυγό για να κολλήσουν. Αλείφετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αυγό και ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το κόβετε σε φέτες. Μπορείτε να το σερβίρετε με αρακά τον οποίο έχετε βράσει μέσα στο ζουμί που κρατήσατε. | |
| | | | Συνταγές με...Καβουρμά | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |