Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
Πρόσφατα Θέματα | » SARRI ERGON ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΤετ Ιουλ 08, 2020 1:07 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφορά // 2 Μήνες Δωρεάν ΡεύμαΤετ Ιουλ 08, 2020 1:01 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι!Τετ Ιουλ 08, 2020 12:58 pm από Μαίρη Γούβα» ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣΤετ Ιουλ 08, 2020 12:54 pm από Μαίρη Γούβα» Κατασκευή ιστοσελίδων Τετ Ιουλ 08, 2020 12:52 pm από Μαίρη Γούβα» ΒαπτιστικάΤετ Ιουλ 08, 2020 12:49 pm από Μαίρη Γούβα» Διανομές & ΜεταφορέςΤετ Ιουλ 08, 2020 12:42 pm από Μαίρη Γούβα» Συνεργείο ΚαθαρισμούΤετ Ιουλ 08, 2020 12:40 pm από Μαίρη Γούβα» Ολυμπιακός: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος το αήττητο και το ΚύπελλοΔευ Ιουν 29, 2020 3:51 pm από Μαίρη Γούβα» ΣΥΡΙΖΑ: Μη «λήξαν» το θέμα του σποτ - Προσπαθούν να τα... μαζέψουν - Συνεχίζονται οι αντιδράσειςΔευ Ιουν 22, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Διαγραφή από τα μητρώα αδειών κυκλοφορίας με μια υπεύθυνη δήλωσηΣαβ Ιουν 20, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Παπαστράτος: Δωρίζει στη χώρα 20 πυροσβεστικά οχήματαΣαβ Ιουν 20, 2020 9:31 am από Μαίρη Γούβα» Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Ακόμη 734 νεκροί από κορωνοϊόΚυρ Ιουν 14, 2020 8:38 am από Μαίρη Γούβα» Πώς να φροντίσετε τα μεταξωτά σας ρούχαΚυρ Ιουν 14, 2020 8:37 am από Μαίρη Γούβα» Amber Alert: Εξαφανίστηκε κι άλλη 10χρονη στις ΑχαρνέςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:31 am από Μαίρη Γούβα» Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία κάνει έρευνες και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της ΜαρκέλλαςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:29 am από Μαίρη Γούβα» Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευράΚυρ Ιουν 14, 2020 8:26 am από Μαίρη Γούβα» Ξεκινά η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά!Σαβ Μάης 16, 2020 1:44 pm από Μαίρη Γούβα» Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Όλα έτοιμα για την ασφαλή επαναλειτουργία τουςΠαρ Μάης 15, 2020 4:28 pm από Μαίρη Γούβα» ΑΣΕΠ: Εργασία τώρα στο Δημόσιο - Προσλήψεις σε νοσοκομεία, μουσεία, ΔΕΗ και δήμουςΠαρ Μάης 15, 2020 3:57 pm από Μαίρη Γούβα» Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...Παρ Μάης 15, 2020 3:54 pm από Μαίρη Γούβα» Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά στο Εθνικό Κέντρο ΑιμοδοσίαςΠαρ Μάης 15, 2020 3:48 pm από Μαίρη Γούβα» Κτηματολόγιο: Παρατάσεις τέλος, έρχονται πρόστιμα - Πότε ξεκινά η ανάρτηση για την ΑθήναΠαρ Μάης 15, 2020 3:45 pm από Μαίρη Γούβα» Κόρινθος: Στον ανακριτή ο 53χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονοΠαρ Μάης 15, 2020 3:40 pm από Μαίρη Γούβα» Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της ΕλένηςΠαρ Μάης 15, 2020 3:31 pm από Μαίρη Γούβα» Τελικά ποιος είναι ο αληθινός απολογισμός του κορονοϊού στον κόσμο;Παρ Μάης 15, 2020 3:25 pm από Μαίρη Γούβα» Η θαλάσσια τραγωδία του πλοίου «Πόπη» που έγινε αφορμή για να βγει η φράση «έγινε της Πόπης» (ΦΩΤΟ)Κυρ Δεκ 01, 2019 11:41 am από Μαίρη Γούβα» Κ. Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημίαΤρι Νοε 12, 2019 2:51 pm από Μαίρη Γούβα» Ιερώνυμος για διάταξη περί βλασφημίας: Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστώνΤρι Νοε 12, 2019 2:43 pm από Μαίρη Γούβα» Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪΤρι Νοε 12, 2019 2:24 pm από Μαίρη Γούβα» Ερντογάν σε ΕΕ: Μη μας απειλείτε, έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγεςΤρι Νοε 12, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Σι Τζινπίνγκ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Όχι μόνο συμφωνώ να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά θα έχετε και τη στήριξή μαςΤρι Νοε 12, 2019 2:16 pm από Μαίρη Γούβα» Νέα Φιλαδέλφεια: Τα κορίτσια που παρήλασαν αλά Monty Python εξηγούν γιατί το έκανανΤετ Οκτ 30, 2019 6:14 pm από Μαίρη Γούβα» Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των ΑρμενίωνΤετ Οκτ 30, 2019 5:20 pm από Μαίρη Γούβα» Κερατσίνι: Εξαφανισμένος ο οδηγός φορτηγού μετά από θανάσιμο τροχαίοΠεμ Οκτ 24, 2019 6:19 pm από Μαίρη Γούβα» Το «ευχαριστώ» των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Μακρόν για το «βέτο» στα ΣκόπιαΠεμ Οκτ 24, 2019 6:15 pm από Μαίρη Γούβα» H Εβελίνα Παπούλια μιλάει για την πίστη της στο ΘεόΔευ Σεπ 23, 2019 5:10 pm από Μαίρη Γούβα» ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για 35.000 ανέργους με την νέα κοινωφελή εργασίαΔευ Σεπ 23, 2019 5:03 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;Δευ Σεπ 23, 2019 4:55 pm από Μαίρη Γούβα» Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: «Είδα το μωρό παγωμένο, ανάμεσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»Δευ Σεπ 23, 2019 4:51 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Πώς θα γίνει ο επαναπατρισμός των 50.000 «εγκλωβισμένων» στην ΕλλάδαΔευ Σεπ 23, 2019 4:48 pm από Μαίρη Γούβα» Μειώσεις φόρων: Πόσο θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η ΙανουαρίουΔευ Σεπ 09, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Μουντομπάσκετ 2019, Ελλάδα-Τσεχία 84-77: Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερεΔευ Σεπ 09, 2019 2:17 pm από Μαίρη Γούβα» Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έφυγε στα 63 του ένας σπουδαίος καλλιτέχνης - Οι τελευταίες στιγμέςΔευ Σεπ 09, 2019 2:14 pm από Μαίρη Γούβα» Σαμοθράκη: Αγώνας δρόμου για ανεφοδιασμό και βελτίωση των λιμενικών υποδομώνΣαβ Αυγ 17, 2019 5:59 am από Μαίρη Γούβα» Σκιάθος: Βlack out στο νησί εξαιτίας βλάβηςΣαβ Αυγ 17, 2019 5:57 am από Μαίρη Γούβα» Συγκίνηση για τη Μυρτώ της Πάρου: Στη θάλασσα επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίησηΣαβ Αυγ 17, 2019 5:54 am από Μαίρη Γούβα» Εύβοια: Στάχτη 25.000 στρέμματα δάσους - Τεράστια η οικολογική καταστροφήΤετ Αυγ 14, 2019 1:55 pm από Μαίρη Γούβα» Βιταμίνη D: 15 καθημερινά συμπτώματα έλλειψηςΚυρ Αυγ 11, 2019 10:09 am από Μαίρη Γούβα» Φόβοι για «νέο Τσερνόμπιλ» σε δυο πόλεις της Ρωσίας μετά την έκρηξη σε ναυτική βάσηΣαβ Αυγ 10, 2019 6:39 am από Μαίρη Γούβα |
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα | Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:
|
Ελάτε στο Facebook |
|
ForeverGreen Greece |
|
ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ |
|
TSIMPIDIS TRANSPORT |
|
Κομμωτήριο Μπέττυ & Ρεβέκκα |
|
Εναλλακτικές Θεραπείες |
|
Perfumes Alexander |
|
|
| Γαλοπούλα η παραδοσιακή | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Agkyrovoli Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 3387 Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2009 Ηλικία : 44 Τόπος : Πειραιάς
| Θέμα: Γαλοπούλα η παραδοσιακή Τετ Δεκ 02, 2009 5:27 pm | |
| <tr>Γαλοπούλα η παραδοσιακή |
Ό,τι γέμιση και αν χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τα γούστα σας, η διαδικασία του ψησίματος της είναι συγκεκριμένη. Εγώ σας προσφέρω πέντε παραλλαγές. Τόσο η επιλογή όσο και η εκτέλεση παραμένουν δικά σας. Αγοράζοντας τη γαλοπούλα υπολογίστε περίπου μισό κιλό το άτομο.
Όταν φτάσει λοιπόν η ώρα καψαλίζετε τη γαλοπούλα και αφαιρείτε τα εντόσθια. Την πλένετε καλά, αφήνετε να στραγγίσει και πασπαλίζετε την κοιλιά και το στομάχι με αλάτι και πιπέρι.
Όταν ετοιμάσετε τη γέμιση, την τοποθετείται στην κοιλιά της γαλοπούλας. Ράβετε το άνοιγμα και δένετε τα μπούτια με την ουρά και τις φτερούγες με το σώμα. Την πέτσα του λαιμού την γυρίζετε προς τη ράχη και τη δένετε μαζί. Βάζετε τη γαλοπούλα σε ταψί και την αλείφετε με βούτυρο.
Αφήνετε τη γαλοπούλα να σιγοψηθεί τόσες ώρες όσα κιλά είναι σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Κατά το ψήσιμο την αλείφετε με βούτυρο για να μη στεγνώσει και προς το τέλος την περιχύνετε με λίγο κρασί και κονιάκ. Στον πάτο του ταψιού ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό για να μην καεί το ταψί. | | <tr>Γέμιση | Α’ Παραλλαγή
Υλικά
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα 2 μήλα ψιλοκομμένα 2 φακελάκια κουκουνάρι 10 γλασαρισμένα κάστανα 10 ξερά δαμάσκηνα 10 ξερά βερίκοκα 2 ποτηράκια κονιάκ 1 ποτηράκι κρασί βούτυρο 1 κουταλάκι ζάχαρη λάδι 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζεται τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνεται με ένα ποτηράκι κονιάκ και λευκό κρασί.
- Στη μέση της βράσης προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα, το κουκουνάρι, τα κάστανα και τα δαμάσκηνα. Τα αφήνετε να γλασάρουν.
- Σοτάρετε τα βερίκοκα με βούτυρο, ζάχαρη, κονιάκ και νερό. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνετε μέσα στον κιμά. Γεμίζετε τη γαλοπούλα
Β’ Παραλλαγή
Υλικά
800 γρ. κιμά τα συκωτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα 100 γρ. φρέσκα κάστανα 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα 6 κουταλιές βούτυρο ½ κιλό κυδώνια τριμμένα με τη φλούδα 15 δαμάσκηνα κομμένα 2 φακελάκια κουκουνάρι 1 φλιτζάνι κονιάκ 1 φλιτζάνι ουίσκι 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο 3-4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Χαράζετε με κοφτερό μαχαιράκι τα κάστανα και τα βάζετε σε κατσαρόλα. Τα σκεπάζετε με κρύο νερό και τα μισοβράζετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χωρίς να βγάλετε τα κάστανα από το νερό παίρνετε ένα-ένα κάστανο και το καθαρίζετε. Κρατάτε μερικά ολόκληρα για γαρνιτούρα και παίρνετε τα υπόλοιπα για τη γέμιση. Παρακάμπτεται αυτή τη διαδικασία αν χρησιμοποιήσετε γλασαρισμένα κάστανα.
- Βάζετε τα κρεμμύδια με λίγο νερό σε κατσαρόλα και όταν μαλακώσουν προσθέτετε τον κιμά και τον αφήνετε για περίπου 10 λεπτά.
- Βάζετε στην κατσαρόλα 3 κουταλιές βούτυρο, σοτάρετε το μίγμα, προσθέτετε τα εντόσθια και όταν σοταριστούν προσθέτετε τα κυδώνια, τα δαμάσκηνα και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε και σβήνετε με τη μισή ποσότητα κονιάκ και ουίσκι.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τον άνηθο, τα κάστανα και την παρμεζάνα. Γεμίζεται τη γαλοπούλα.
Γ’ Παραλλαγή
Υλικά
150 ml κρέμα γάλακτος 3 κρεμμύδια κομμένα 400γρ. κιμάς 75γρ. ρύζι 1 ποτήρι νερό 50γρ. σταφίδες 3 κουταλιές λικέρ κερασιού 1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ποτίζετε τις σταφίδες με το λικέρ κερασιού και τις αφήνετε 15 λεπτά να το απορροφήσουν.
- Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και τον κιμά. Προσθέτετε το ρύζι, τις σταφίδες, το μαϊντανό και το φασκόμηλο και ψήνετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το ζουμί. Γεμίζετε τη γαλοπούλα.
Δ’ Παραλλαγή
Υλικά 1 1/2φλιτζάνι ρύζι 1/2 φλιτζάνι σταφίδες 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 250 γρ. μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε κυβάκια 250 γρ. χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κυβάκια 1/2 φλιτζάνι κονιάκ χυμός ενός πορτοκαλιού χυμός ενός λεμονιού 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο τηγάνι με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο με τους χυμούς και το κονιάκ. Προσθέτετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα χοιρινά και μοσχαρίσια κυβάκια.
- Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και ρίχνετε το ρύζι. Το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, προσθέτετε το μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Γεμίζετε τη γαλοπούλα.
Ε’ Παραλλαγή (light)
Υλικά
1½ φλιτζάνι ρύζι 1/2 φλιτζάνι σταφίδες 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι κονιάκ χυμός ενός πορτοκαλιού χυμός ενός λεμονιού 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/2 κουταλάκι κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με τους χυμούς και το κονιάκ. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις σταφίδες.
- Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και ρίχνετε το ρύζι. Το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, προσθέτετε το μαϊντανό, το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά. Γεμίζετε τη γαλοπούλα.
ΣΤ’ Παραλλαγή
Υλικά
½ κιλού κάστανα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κουταλιά σούπας κομμένο μαϊντανό 1 αυγό χτυπημένο ½ κιλού μήλα, καθαρισμένα και κομμένα ¼ κιλού άπαχο ζαμπόν ή μπέικον αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα κάστανα για 15 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα κρυώνετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλασαρισμένα κάστανα και να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία.
- Τα αναμειγνύετε με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζετε τα μήλα σε μια χύτρα και τα βράζετε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Τα ρίχνετε στη γέμιση μαζί με το ζαμπόν ή το μπέικον ψιλοκομμένα. Γεμίζετε τη γαλοπούλα.
| | <tr>Γαρνιτούρα και Σάλτσα |
Αν θέλετε να σερβίρετε τη γαλοπούλα μαζί με πατάτες, περίπου στη μέση του ψησίματος βάζετε τις πατάτες, με αλατάκι και πιπέρι και περιχυμένες με χυμό λεμονιού και περίπου 1 φλιτζάνι νερό.
Μπορείτε επίσης να γαρνίρεται με βραστό μπρόκολο και σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών. Για να ομορφύνει η πιατέλα, όπου θα τοποθετήσετε τη γαλοπούλα, μπορείτε να γαρνίρετε με γλασαρισμένα βερίκοκα και στρογγυλά κομμένες φέτες πορτοκαλιού ή μήλου.
Μπορείτε επίσης να περιχύσετε τη γαλοπούλα με σάλτσα. Για να τη φτιάξετε, δένετε τα υγρά, που έχει βγάλει η γαλοπούλα με 20 γρ. κορν φλάουερ και προαιρετικά συμπληρώνετε 150 γρ. κρέμα γάλακτος. Επίσης μπορείτε να ανακέτεψε τα υγρά με σάλτσα μαδέρας και να βράσετε ελαφρά το μείγμα. Με τη σάλτσα είτε περυχύνετε τη γαλοπούλα ή τη σερβίρετε σε μπολάκι και την τοποθετείτε στο τραπέζι.
| | |
| | | | Γαλοπούλα η παραδοσιακή | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |