Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
Πρόσφατα Θέματα | » SARRI ERGON ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΤετ Ιουλ 08, 2020 1:07 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφορά // 2 Μήνες Δωρεάν ΡεύμαΤετ Ιουλ 08, 2020 1:01 pm από Μαίρη Γούβα» Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι!Τετ Ιουλ 08, 2020 12:58 pm από Μαίρη Γούβα» ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣΤετ Ιουλ 08, 2020 12:54 pm από Μαίρη Γούβα» Κατασκευή ιστοσελίδων Τετ Ιουλ 08, 2020 12:52 pm από Μαίρη Γούβα» ΒαπτιστικάΤετ Ιουλ 08, 2020 12:49 pm από Μαίρη Γούβα» Διανομές & ΜεταφορέςΤετ Ιουλ 08, 2020 12:42 pm από Μαίρη Γούβα» Συνεργείο ΚαθαρισμούΤετ Ιουλ 08, 2020 12:40 pm από Μαίρη Γούβα» Ολυμπιακός: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος το αήττητο και το ΚύπελλοΔευ Ιουν 29, 2020 3:51 pm από Μαίρη Γούβα» ΣΥΡΙΖΑ: Μη «λήξαν» το θέμα του σποτ - Προσπαθούν να τα... μαζέψουν - Συνεχίζονται οι αντιδράσειςΔευ Ιουν 22, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Διαγραφή από τα μητρώα αδειών κυκλοφορίας με μια υπεύθυνη δήλωσηΣαβ Ιουν 20, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα» Παπαστράτος: Δωρίζει στη χώρα 20 πυροσβεστικά οχήματαΣαβ Ιουν 20, 2020 9:31 am από Μαίρη Γούβα» Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Ακόμη 734 νεκροί από κορωνοϊόΚυρ Ιουν 14, 2020 8:38 am από Μαίρη Γούβα» Πώς να φροντίσετε τα μεταξωτά σας ρούχαΚυρ Ιουν 14, 2020 8:37 am από Μαίρη Γούβα» Amber Alert: Εξαφανίστηκε κι άλλη 10χρονη στις ΑχαρνέςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:31 am από Μαίρη Γούβα» Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία κάνει έρευνες και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της ΜαρκέλλαςΚυρ Ιουν 14, 2020 8:29 am από Μαίρη Γούβα» Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευράΚυρ Ιουν 14, 2020 8:26 am από Μαίρη Γούβα» Ξεκινά η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά!Σαβ Μάης 16, 2020 1:44 pm από Μαίρη Γούβα» Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Όλα έτοιμα για την ασφαλή επαναλειτουργία τουςΠαρ Μάης 15, 2020 4:28 pm από Μαίρη Γούβα» ΑΣΕΠ: Εργασία τώρα στο Δημόσιο - Προσλήψεις σε νοσοκομεία, μουσεία, ΔΕΗ και δήμουςΠαρ Μάης 15, 2020 3:57 pm από Μαίρη Γούβα» Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...Παρ Μάης 15, 2020 3:54 pm από Μαίρη Γούβα» Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά στο Εθνικό Κέντρο ΑιμοδοσίαςΠαρ Μάης 15, 2020 3:48 pm από Μαίρη Γούβα» Κτηματολόγιο: Παρατάσεις τέλος, έρχονται πρόστιμα - Πότε ξεκινά η ανάρτηση για την ΑθήναΠαρ Μάης 15, 2020 3:45 pm από Μαίρη Γούβα» Κόρινθος: Στον ανακριτή ο 53χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονοΠαρ Μάης 15, 2020 3:40 pm από Μαίρη Γούβα» Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της ΕλένηςΠαρ Μάης 15, 2020 3:31 pm από Μαίρη Γούβα» Τελικά ποιος είναι ο αληθινός απολογισμός του κορονοϊού στον κόσμο;Παρ Μάης 15, 2020 3:25 pm από Μαίρη Γούβα» Η θαλάσσια τραγωδία του πλοίου «Πόπη» που έγινε αφορμή για να βγει η φράση «έγινε της Πόπης» (ΦΩΤΟ)Κυρ Δεκ 01, 2019 11:41 am από Μαίρη Γούβα» Κ. Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημίαΤρι Νοε 12, 2019 2:51 pm από Μαίρη Γούβα» Ιερώνυμος για διάταξη περί βλασφημίας: Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστώνΤρι Νοε 12, 2019 2:43 pm από Μαίρη Γούβα» Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪΤρι Νοε 12, 2019 2:24 pm από Μαίρη Γούβα» Ερντογάν σε ΕΕ: Μη μας απειλείτε, έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγεςΤρι Νοε 12, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Σι Τζινπίνγκ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Όχι μόνο συμφωνώ να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά θα έχετε και τη στήριξή μαςΤρι Νοε 12, 2019 2:16 pm από Μαίρη Γούβα» Νέα Φιλαδέλφεια: Τα κορίτσια που παρήλασαν αλά Monty Python εξηγούν γιατί το έκανανΤετ Οκτ 30, 2019 6:14 pm από Μαίρη Γούβα» Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των ΑρμενίωνΤετ Οκτ 30, 2019 5:20 pm από Μαίρη Γούβα» Κερατσίνι: Εξαφανισμένος ο οδηγός φορτηγού μετά από θανάσιμο τροχαίοΠεμ Οκτ 24, 2019 6:19 pm από Μαίρη Γούβα» Το «ευχαριστώ» των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Μακρόν για το «βέτο» στα ΣκόπιαΠεμ Οκτ 24, 2019 6:15 pm από Μαίρη Γούβα» H Εβελίνα Παπούλια μιλάει για την πίστη της στο ΘεόΔευ Σεπ 23, 2019 5:10 pm από Μαίρη Γούβα» ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για 35.000 ανέργους με την νέα κοινωφελή εργασίαΔευ Σεπ 23, 2019 5:03 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;Δευ Σεπ 23, 2019 4:55 pm από Μαίρη Γούβα» Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: «Είδα το μωρό παγωμένο, ανάμεσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»Δευ Σεπ 23, 2019 4:51 pm από Μαίρη Γούβα» Χρεοκοπία Thomas Cook: Πώς θα γίνει ο επαναπατρισμός των 50.000 «εγκλωβισμένων» στην ΕλλάδαΔευ Σεπ 23, 2019 4:48 pm από Μαίρη Γούβα» Μειώσεις φόρων: Πόσο θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η ΙανουαρίουΔευ Σεπ 09, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα» Μουντομπάσκετ 2019, Ελλάδα-Τσεχία 84-77: Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερεΔευ Σεπ 09, 2019 2:17 pm από Μαίρη Γούβα» Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έφυγε στα 63 του ένας σπουδαίος καλλιτέχνης - Οι τελευταίες στιγμέςΔευ Σεπ 09, 2019 2:14 pm από Μαίρη Γούβα» Σαμοθράκη: Αγώνας δρόμου για ανεφοδιασμό και βελτίωση των λιμενικών υποδομώνΣαβ Αυγ 17, 2019 5:59 am από Μαίρη Γούβα» Σκιάθος: Βlack out στο νησί εξαιτίας βλάβηςΣαβ Αυγ 17, 2019 5:57 am από Μαίρη Γούβα» Συγκίνηση για τη Μυρτώ της Πάρου: Στη θάλασσα επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίησηΣαβ Αυγ 17, 2019 5:54 am από Μαίρη Γούβα» Εύβοια: Στάχτη 25.000 στρέμματα δάσους - Τεράστια η οικολογική καταστροφήΤετ Αυγ 14, 2019 1:55 pm από Μαίρη Γούβα» Βιταμίνη D: 15 καθημερινά συμπτώματα έλλειψηςΚυρ Αυγ 11, 2019 10:09 am από Μαίρη Γούβα» Φόβοι για «νέο Τσερνόμπιλ» σε δυο πόλεις της Ρωσίας μετά την έκρηξη σε ναυτική βάσηΣαβ Αυγ 10, 2019 6:39 am από Μαίρη Γούβα |
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα | Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:
|
Ελάτε στο Facebook |
|
ForeverGreen Greece |
|
ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ |
|
TSIMPIDIS TRANSPORT |
|
Κομμωτήριο Μπέττυ & Ρεβέκκα |
|
Εναλλακτικές Θεραπείες |
|
Perfumes Alexander |
|
|
| Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Λόλα Λάλου VIP woman
Αριθμός μηνυμάτων : 2601 Ημερομηνία εγγραφής : 20/06/2009 Ηλικία : 54 Τόπος : Aθήνα
| Θέμα: Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου Πεμ Ιαν 07, 2010 11:43 am | |
| <TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" bgColor=#ffffff>
<TR> <td class=news> Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου Από τη Νένα Ισμυρνόγλου Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb, Styling: Alice Bean Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαρινάρισμα: όλο το βράδυ, Ψήσιμο: 4,5 ώρες περίπου Υλικά (για 8 - 10 άτομα): <TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=3 width=250 bgColor=#ffffff align=right>
<TR> <td vAlign=top> </TD></TR></TABLE> 1 ολόκληρο γουρουνόπουλο, βάρους 8 - 10 κιλών, κατά προτίμηση με το κεφάλι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει την κοιλιά του για να το γεμίσουμε -αν θέλουμε, ζητάμε να σπάσει τη σπονδυλική στήλη του ζώου και να αφαιρέσει τα πόδια από το γόνατο και κάτω, για να χωράει στο ταψί. Επίσης ζητάμε να μας αφαιρέσει τα εντόσθια, τα οποία κρατάμε αν θέλουμε για τη γέμιση) 3 κουταλιές ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο 3 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση ξύσμα από 1 λεμόνι 1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού ξύσμα και χυμός από 2 ακέρωτα πορτοκάλια 1/4 φλιτζάνι μέλι, θυμαρίσιο 1/4 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα της αρεσκείας μας 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουταλιά κεδροκούκουτσα Για τη γέμιση: 1/2 φλιτζάνι λάδι 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα τα συκωτάκια από το γουρουνόπουλο, ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια ξερά βερίκοκα + δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα 1 κυδώνι, χωρίς τη φλούδα, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλας + 3 γαρίφαλα 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι 1/2 κεφαλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2½ φλιτζάνια χυμός πορτοκάλι αλάτι, πιπέρι Για τη σάλτσα: 600 ml νερό 100 ml τσίπουρο ή τζιν ή βότκα 200 ml χυμός μήλου 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1 κουταλιά κεδροκούκουτσα (ή 1 ξυλάκι κανέλα + 3 γαρίφαλα) 1 κουτ. γλυκού μέλι, θυμαρίσιο 2 ξινόμηλα+2 κόκκινα μήλα 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξεροί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια ή ξανθές σταφίδες 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ Διαδικασία: Μαρινάρισμα: Την προηγούμενη μέρα, ξυρίζουμε το γουρουνόπουλο από τυχόν τριχούλες. Το πλένουμε καλά μέσα έξω. Το σκουπίζουμε να στεγνώσει εντελώς και το τρίβουμε με τα δύο κομμένα λεμόνια, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό της κοιλιάς του. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με το αλάτι, 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιών, 1 κουτ. σούπας από το μέλι, 2 κουτ. σούπας από το χυμό λεμονιού και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνουμε στενές τομές βάθους περίπου 3 εκ. σε όλο το σώμα του γουρουνόπουλου, σε απόσταση περίπου 10 εκ. μεταξύ τους. Σε κάθε τομή βάζουμε λίγο από την πάστα που φτιάξαμε (θα περισσέψει μια μικρή ποσότητα), πιέζοντάς την με το δάχτυλό μας ώστε να εισχωρήσει όσο πιο βαθιά γίνεται στο χοντρό δέρμα και στη σάρκα του ζώου. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την ποσότητα που περίσσεψε, προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα και αλείφουμε το εσωτερικό του γουρουνόπουλου. Μεταφέρουμε προσεκτικά το γουρουνόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και τυλίγουμε με μεμβράνη. Κάνουμε χώρο στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για όλο το βράδυ. Γέμιση+ψήσιμο: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα συκωτάκια, τα ξερά φρούτα, τα κάστανα, το κυδώνι, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και το χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε 7 - 8 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως η γέμιση. Βγάζουμε το γουρουνόπουλο από το ψυγείο, γεμίζουμε την κοιλιά του με τη γέμιση και ράβουμε το άνοιγμα με μεγάλη βελόνα και σπάγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο δεύτερο ράφι από κάτω και ακουμπάμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα το γουρουνόπουλο. Βάζουμε ένα μεγάλο ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου (για να συγκεντρωθούν τα λίπη από το ψήσιμο) και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τα κεδροκούκουτσα, το χυμό πορτοκαλιών, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μπόλικο νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3,5 ώρες. Στο διάστημα αυτό βουτάμε ένα πινέλο στο υγρό του ταψιού και κάθε 20 λεπτά, περίπου, αλείφουμε το γουρουνόπουλο. Αν τελειώνει το υγρό του ταψιού, προσθέτουμε νερό, ώστε να μην καούν τα λίπη του γουρουνόπουλου που στάζουν στο ταψί. Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο μέλι. Μόλις περάσουν οι 3,5 ώρες ψησίματος, αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το μείγμα αυτό και συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 30 - 45 λεπτά, ώστε να ολοκληρωθεί το ρόδισμα του δέρματος. Σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το τζιν (ή το τσίπουρο ή τη βότκα), τους χυμούς μήλου και λεμονιού και τα κεδροκούκουτσα (ή την κανέλα + τα γαρίφαλα). Ζεσταίνουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Στο μεταξύ, πλένουμε όλα τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το καθένα στα τέσσερα. Αφαιρούμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και βάζουμε τα μήλα στην κατσαρόλα με το υγρό που κοχλάζει. Προσθέτουμε τους χουρμάδες ή τις σταφίδες και αφήνουμε τη σάλτσα να ξαναπάρει βράση. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ρίχνουμε το τζίντζερ, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και την περνάμε από λεπτή σήτα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να σερβίρουμε. Ξεφουρνίζουμε το γουρουνόπουλο, το αφήνουμε να «σταθεί» για περίπου 30 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να το κόβουμε*. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τη γέμιση χωριστά σε μπολ. ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ; Το σιγανό και πολύωρο ψήσιμο κάνουν το κρέας του γουρουνόπουλου τόσο αφράτο και μαλακό ώστε να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο. Τα κομμάτια με το περισσότερο ψαχνό είναι τα μπούτια και μετά τα μπροστινά πόδια. Ετσι, χρησιμοποιώντας μια πιρούνα και ένα καλό μαχαίρι ψητού, αποκόβουμε πρώτα τα δύο μπούτια από τον κορμό και κόβουμε το καθένα σε 2 - 3 μικρότερα κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα μπροστινά. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Στη συνέχεια, κάνουμε δύο τομές κατά μήκος του κορμού (από το λαιμό ώς την ουρά) εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης. Παίρνουμε τα ψαχνά από τις δύο αυτές πλευρές και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Με ένα ψαλίδι σπάμε τα κοκαλάκια της ραχοκοκαλιάς, για να απελευθερώσουμε τη γέμιση, την οποία σερβίρουμε χωριστά σε πιατέλα. Τι πίνουμε Tο χοιρινό ταιριάζει τόσο με λευκά όσο και με κόκκινα κρασιά. Η συνταγή αυτή επιβεβαιώνει τον κανόνα. Στη λευκή εκδοχή διαλέξτε ένα Chardonnay που έχει ωριμάσει σε βαρέλι -ταιριάζει θαυμάσια με τα μήλα- και στην ερυθρή ένα Merlot που θα συνοδεύσει τα πλούσια αρώματα της συνταγής.</TD></TR></TABLE> | | | | |
<TR><td><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=480>
<TR height=10> <td height=10 width=480></TD></TR> <TR height=26> <td width=480 align=right></TD></TR></TABLE> | | |
| | | | Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |