To Agkyrovoli
. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .

Καλώς Ήλθατε στο Αγκυροβόλι!

Για την καλύτερη περιήγηση σας στο χώρο μας

κάντε την εγγραφή σας ΤΩΡΑ δωρεάν

ή συνδεθείτε με το όνομα μέλους και τον κωδικό

πρόσβασης σας.

Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας

ζητήστε να σας στείλουμε νέο κωδικό πρόσβασης

στο email: agkyrovoliforum@gmail.com

. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .
To Agkyrovoli
. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .

Καλώς Ήλθατε στο Αγκυροβόλι!

Για την καλύτερη περιήγηση σας στο χώρο μας

κάντε την εγγραφή σας ΤΩΡΑ δωρεάν

ή συνδεθείτε με το όνομα μέλους και τον κωδικό

πρόσβασης σας.

Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας

ζητήστε να σας στείλουμε νέο κωδικό πρόσβασης

στο email: agkyrovoliforum@gmail.com

. . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . . * * * . . .
To Agkyrovoli
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


To Agkyrovoli
 
ΦόρουμΠόρταλLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

 

Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
Η Ώρα Είναι
Παρόμοια θέματα
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
Πρόσφατα Θέματα
» SARRI ERGON ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 1:07 pm από Μαίρη Γούβα

» Προσφορά // 2 Μήνες Δωρεάν Ρεύμα
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 1:01 pm από Μαίρη Γούβα

» Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι!
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 12:58 pm από Μαίρη Γούβα

» ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 12:54 pm από Μαίρη Γούβα

» Κατασκευή ιστοσελίδων
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 12:52 pm από Μαίρη Γούβα

» Βαπτιστικά
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 12:49 pm από Μαίρη Γούβα

» Διανομές & Μεταφορές
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 12:42 pm από Μαίρη Γούβα

» Συνεργείο Καθαρισμού
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Ιουλ 08, 2020 12:40 pm από Μαίρη Γούβα

» Ολυμπιακός: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος το αήττητο και το Κύπελλο
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Ιουν 29, 2020 3:51 pm από Μαίρη Γούβα

» ΣΥΡΙΖΑ: Μη «λήξαν» το θέμα του σποτ - Προσπαθούν να τα... μαζέψουν - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Ιουν 22, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα

» Διαγραφή από τα μητρώα αδειών κυκλοφορίας με μια υπεύθυνη δήλωση
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Ιουν 20, 2020 9:35 am από Μαίρη Γούβα

» Παπαστράτος: Δωρίζει στη χώρα 20 πυροσβεστικά οχήματα
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Ιουν 20, 2020 9:31 am από Μαίρη Γούβα

» Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Ακόμη 734 νεκροί από κορωνοϊό
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Ιουν 14, 2020 8:38 am από Μαίρη Γούβα

» Πώς να φροντίσετε τα μεταξωτά σας ρούχα
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Ιουν 14, 2020 8:37 am από Μαίρη Γούβα

» Amber Alert: Εξαφανίστηκε κι άλλη 10χρονη στις Αχαρνές
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Ιουν 14, 2020 8:31 am από Μαίρη Γούβα

» Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία κάνει έρευνες και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Ιουν 14, 2020 8:29 am από Μαίρη Γούβα

» Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευρά
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Ιουν 14, 2020 8:26 am από Μαίρη Γούβα

» Ξεκινά η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά!
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Μάης 16, 2020 1:44 pm από Μαίρη Γούβα

» Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Όλα έτοιμα για την ασφαλή επαναλειτουργία τους
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 4:28 pm από Μαίρη Γούβα

» ΑΣΕΠ: Εργασία τώρα στο Δημόσιο - Προσλήψεις σε νοσοκομεία, μουσεία, ΔΕΗ και δήμους
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:57 pm από Μαίρη Γούβα

» Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:54 pm από Μαίρη Γούβα

» Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:48 pm από Μαίρη Γούβα

» Κτηματολόγιο: Παρατάσεις τέλος, έρχονται πρόστιμα - Πότε ξεκινά η ανάρτηση για την Αθήνα
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:45 pm από Μαίρη Γούβα

» Κόρινθος: Στον ανακριτή ο 53χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονο
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:40 pm από Μαίρη Γούβα

» Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:31 pm από Μαίρη Γούβα

» Τελικά ποιος είναι ο αληθινός απολογισμός του κορονοϊού στον κόσμο;
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠαρ Μάης 15, 2020 3:25 pm από Μαίρη Γούβα

» Η θαλάσσια τραγωδία του πλοίου «Πόπη» που έγινε αφορμή για να βγει η φράση «έγινε της Πόπης» (ΦΩΤΟ)
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Δεκ 01, 2019 11:41 am από Μαίρη Γούβα

» Κ. Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημία
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤρι Νοε 12, 2019 2:51 pm από Μαίρη Γούβα

» Ιερώνυμος για διάταξη περί βλασφημίας: Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤρι Νοε 12, 2019 2:43 pm από Μαίρη Γούβα

» Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤρι Νοε 12, 2019 2:24 pm από Μαίρη Γούβα

» Ερντογάν σε ΕΕ: Μη μας απειλείτε, έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤρι Νοε 12, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα

» Σι Τζινπίνγκ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Όχι μόνο συμφωνώ να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά θα έχετε και τη στήριξή μας
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤρι Νοε 12, 2019 2:16 pm από Μαίρη Γούβα

» Νέα Φιλαδέλφεια: Τα κορίτσια που παρήλασαν αλά Monty Python εξηγούν γιατί το έκαναν
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Οκτ 30, 2019 6:14 pm από Μαίρη Γούβα

» Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Οκτ 30, 2019 5:20 pm από Μαίρη Γούβα

» Κερατσίνι: Εξαφανισμένος ο οδηγός φορτηγού μετά από θανάσιμο τροχαίο
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠεμ Οκτ 24, 2019 6:19 pm από Μαίρη Γούβα

» Το «ευχαριστώ» των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Μακρόν για το «βέτο» στα Σκόπια
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠεμ Οκτ 24, 2019 6:15 pm από Μαίρη Γούβα

» H Εβελίνα Παπούλια μιλάει για την πίστη της στο Θεό
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 23, 2019 5:10 pm από Μαίρη Γούβα

» ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για 35.000 ανέργους με την νέα κοινωφελή εργασία
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 23, 2019 5:03 pm από Μαίρη Γούβα

» Χρεοκοπία Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 23, 2019 4:55 pm από Μαίρη Γούβα

» Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: «Είδα το μωρό παγωμένο, ανάμεσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 23, 2019 4:51 pm από Μαίρη Γούβα

» Χρεοκοπία Thomas Cook: Πώς θα γίνει ο επαναπατρισμός των 50.000 «εγκλωβισμένων» στην Ελλάδα
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 23, 2019 4:48 pm από Μαίρη Γούβα

» Μειώσεις φόρων: Πόσο θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η Ιανουαρίου
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 09, 2019 2:19 pm από Μαίρη Γούβα

» Μουντομπάσκετ 2019, Ελλάδα-Τσεχία 84-77: Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 09, 2019 2:17 pm από Μαίρη Γούβα

» Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έφυγε στα 63 του ένας σπουδαίος καλλιτέχνης - Οι τελευταίες στιγμές
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΔευ Σεπ 09, 2019 2:14 pm από Μαίρη Γούβα

» Σαμοθράκη: Αγώνας δρόμου για ανεφοδιασμό και βελτίωση των λιμενικών υποδομών
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Αυγ 17, 2019 5:59 am από Μαίρη Γούβα

» Σκιάθος: Βlack out στο νησί εξαιτίας βλάβης
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Αυγ 17, 2019 5:57 am από Μαίρη Γούβα

» Συγκίνηση για τη Μυρτώ της Πάρου: Στη θάλασσα επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίηση
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Αυγ 17, 2019 5:54 am από Μαίρη Γούβα

» Εύβοια: Στάχτη 25.000 στρέμματα δάσους - Τεράστια η οικολογική καταστροφή
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΤετ Αυγ 14, 2019 1:55 pm από Μαίρη Γούβα

» Βιταμίνη D: 15 καθημερινά συμπτώματα έλλειψης
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΚυρ Αυγ 11, 2019 10:09 am από Μαίρη Γούβα

» Φόβοι για «νέο Τσερνόμπιλ» σε δυο πόλεις της Ρωσίας μετά την έκρηξη σε ναυτική βάση
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΣαβ Αυγ 10, 2019 6:39 am από Μαίρη Γούβα

Ψηφοφορία
Τι Προσέχετε σε μία άγνωστη Γυναίκα;
 Κόμμωση
 Μάτια
 Χείλη
 Στήθος
 Πισινό
 Μέση
 Όλα
 Δεν Βλέπω.. (αλήθεια??)
Επισκόπηση αποτελεσμάτων
Πόσο τυχεροί είστεσήμερα
Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:

Ελάτε στο Facebook
ForeverGreen Greece
ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
TSIMPIDIS TRANSPORT
Κομμωτήριο Μπέττυ & Ρεβέκκα
Εναλλακτικές Θεραπείες
Perfumes Alexander
Ο Καιρός Σήμερα

 

 Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Λόλα Λάλου
VIP woman
VIP woman
Λόλα Λάλου


Σκύλος
Αριθμός μηνυμάτων : 2601
Ημερομηνία εγγραφής : 20/06/2009
Ηλικία : 54
Τόπος : Aθήνα

Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου   Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου EmptyΠεμ Ιαν 07, 2010 11:43 am

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" bgColor=#ffffff>

<TR>
<td class=news>
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου Dot_clear Από τη Νένα Ισμυρνόγλου
Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb, Styling: Alice Bean
Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος


Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαρινάρισμα: όλο το βράδυ, Ψήσιμο: 4,5 ώρες περίπου
Υλικά (για 8 - 10 άτομα):
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=3 width=250 bgColor=#ffffff align=right>

<TR>
<td vAlign=top>Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου 03-12-09_311390_41 Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου Dot_clear </TD></TR></TABLE>
1 ολόκληρο γουρουνόπουλο, βάρους 8 - 10 κιλών, κατά προτίμηση με το κεφάλι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει την κοιλιά του για να το γεμίσουμε -αν θέλουμε, ζητάμε να σπάσει τη σπονδυλική στήλη του ζώου και να αφαιρέσει τα πόδια από το γόνατο και κάτω, για να χωράει στο ταψί. Επίσης ζητάμε να μας αφαιρέσει τα εντόσθια, τα οποία κρατάμε αν θέλουμε για τη γέμιση)
3 κουταλιές ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
3 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
ξύσμα και χυμός από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
1/4 φλιτζάνι μέλι, θυμαρίσιο
1/4 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα της αρεσκείας μας
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά κεδροκούκουτσα

Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζάνι λάδι
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
τα συκωτάκια από το γουρουνόπουλο, ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια ξερά βερίκοκα + δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 κυδώνι, χωρίς τη φλούδα, τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας + 3 γαρίφαλα
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1/2 κεφαλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
2½ φλιτζάνια χυμός πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
600 ml νερό
100 ml τσίπουρο ή τζιν ή βότκα
200 ml χυμός μήλου
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κεδροκούκουτσα (ή 1 ξυλάκι κανέλα + 3 γαρίφαλα)
1 κουτ. γλυκού μέλι, θυμαρίσιο
2 ξινόμηλα+2 κόκκινα μήλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ξεροί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια ή ξανθές σταφίδες
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

Διαδικασία:
Μαρινάρισμα: Την προηγούμενη μέρα, ξυρίζουμε το γουρουνόπουλο από τυχόν τριχούλες. Το πλένουμε καλά μέσα έξω. Το σκουπίζουμε να στεγνώσει εντελώς και το τρίβουμε με τα δύο κομμένα λεμόνια, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό της κοιλιάς του. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με το αλάτι, 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιών, 1 κουτ. σούπας από το μέλι, 2 κουτ. σούπας από το χυμό λεμονιού και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνουμε στενές τομές βάθους περίπου 3 εκ. σε όλο το σώμα του γουρουνόπουλου, σε απόσταση περίπου 10 εκ. μεταξύ τους. Σε κάθε τομή βάζουμε λίγο από την πάστα που φτιάξαμε (θα περισσέψει μια μικρή ποσότητα), πιέζοντάς την με το δάχτυλό μας ώστε να εισχωρήσει όσο πιο βαθιά γίνεται στο χοντρό δέρμα και στη σάρκα του ζώου. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την ποσότητα που περίσσεψε, προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα και αλείφουμε το εσωτερικό του γουρουνόπουλου. Μεταφέρουμε προσεκτικά το γουρουνόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και τυλίγουμε με μεμβράνη. Κάνουμε χώρο στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για όλο το βράδυ.
Γέμιση+ψήσιμο: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα συκωτάκια, τα ξερά φρούτα, τα κάστανα, το κυδώνι, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και το χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε 7 - 8 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως η γέμιση. Βγάζουμε το γουρουνόπουλο από το ψυγείο, γεμίζουμε την κοιλιά του με τη γέμιση και ράβουμε το άνοιγμα με μεγάλη βελόνα και σπάγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο δεύτερο ράφι από κάτω και ακουμπάμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα το γουρουνόπουλο. Βάζουμε ένα μεγάλο ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου (για να συγκεντρωθούν τα λίπη από το ψήσιμο) και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τα κεδροκούκουτσα, το χυμό πορτοκαλιών, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μπόλικο νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3,5 ώρες. Στο διάστημα αυτό βουτάμε ένα πινέλο στο υγρό του ταψιού και κάθε 20 λεπτά, περίπου, αλείφουμε το γουρουνόπουλο. Αν τελειώνει το υγρό του ταψιού, προσθέτουμε νερό, ώστε να μην καούν τα λίπη του γουρουνόπουλου που στάζουν στο ταψί.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο μέλι. Μόλις περάσουν οι 3,5 ώρες ψησίματος, αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το μείγμα αυτό και συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 30 - 45 λεπτά, ώστε να ολοκληρωθεί το ρόδισμα του δέρματος.
Σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το τζιν (ή το τσίπουρο ή τη βότκα), τους χυμούς μήλου και λεμονιού και τα κεδροκούκουτσα (ή την κανέλα + τα γαρίφαλα). Ζεσταίνουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Στο μεταξύ, πλένουμε όλα τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το καθένα στα τέσσερα. Αφαιρούμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και βάζουμε τα μήλα στην κατσαρόλα με το υγρό που κοχλάζει. Προσθέτουμε τους χουρμάδες ή τις σταφίδες και αφήνουμε τη σάλτσα να ξαναπάρει βράση. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ρίχνουμε το τζίντζερ, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και την περνάμε από λεπτή σήτα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να σερβίρουμε.
Ξεφουρνίζουμε το γουρουνόπουλο, το αφήνουμε να «σταθεί» για περίπου 30 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να το κόβουμε*. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τη γέμιση χωριστά σε μπολ.
ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ;
Το σιγανό και πολύωρο ψήσιμο κάνουν το κρέας του γουρουνόπουλου τόσο αφράτο και μαλακό ώστε να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο. Τα κομμάτια με το περισσότερο ψαχνό είναι τα μπούτια και μετά τα μπροστινά πόδια. Ετσι, χρησιμοποιώντας μια πιρούνα και ένα καλό μαχαίρι ψητού, αποκόβουμε πρώτα τα δύο μπούτια από τον κορμό και κόβουμε το καθένα σε 2 - 3 μικρότερα κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα μπροστινά. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Στη συνέχεια, κάνουμε δύο τομές κατά μήκος του κορμού (από το λαιμό ώς την ουρά) εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης. Παίρνουμε τα ψαχνά από τις δύο αυτές πλευρές και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Με ένα ψαλίδι σπάμε τα κοκαλάκια της ραχοκοκαλιάς, για να απελευθερώσουμε τη γέμιση, την οποία σερβίρουμε χωριστά σε πιατέλα.
Τι πίνουμε
Tο χοιρινό ταιριάζει τόσο με λευκά όσο και με κόκκινα κρασιά. Η συνταγή αυτή επιβεβαιώνει τον κανόνα. Στη λευκή εκδοχή διαλέξτε ένα Chardonnay που έχει ωριμάσει σε βαρέλι -ταιριάζει θαυμάσια με τα μήλα- και στην ερυθρή ένα Merlot που θα συνοδεύσει τα πλούσια αρώματα της συνταγής.</TD></TR></TABLE>
<TR><td>
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=480>

<TR height=10>
<td height=10 width=480></TD></TR>
<TR height=26>
<td width=480 align=right>Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου PigiGastronomos</TD></TR></TABLE>
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Γουρουνόπουλο γεμιστό με σάλτσα μήλου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Γουρουνόπουλο Ψητό
» Καρέ χοιρινό γεμιστό
» Κοτόπουλο στιφάδο με σάλτσα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
To Agkyrovoli :: Συνταγές :: Διατροφή - fitness :: Συνταγές Μαγειρικής-
Μετάβαση σε: