Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είναι καλό να τρώμε φράουλες; Οι φράουλες είναι ένα νοστιμότατο φρούτο που πραγματικά Θα έλεγα αξίζουν τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά, έτσι ώστε Θα πρέπει να υπάρχουν στο πιάτο μας, εμπλουτίζοντας το με τις διάφορες ευεργετικές ιδιότητές τους.
Ποιές είναι αλήθεια αυτές οι ενεργητικές ιδιότητες της φράουλας; Βοηθούν πολύ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες στη χολή, στα νεφρά, στα αρθριτικά και είναι καλές και για την αναιμία
Ο καρπός, τα φύλλα , και οι ρίζες της Φραουλιάς χρησιμοποιούνται ως φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια και μάλιστα ένας επιστήμονας Θεώρησε ότι είναι κατάλληλές για όλες τις αρρώστιες.
Δεν αναφέρομαι φυσικά στις άθλιες, τεράστιες και ανούσιες καλλιεργημένες φράουλες που πουλιόνται στην αγορά και είναι εμποτισμένες πολλές φορές με φυτοφάρμακα, αλλά μιλάω για φράουλες που μπορεί ο καθένας να φυτέψει σε δύο μέτρα γης και πραγματικά όποιος τις δοκιμάσει Θα καταλάβει απόλυτα την διαφορά από τις άλλες κοινές φράουλες καθότι οι δεύτερες πραγματικά θα ευωδιάζουν και θα έχουν τέτοια γεύση που Θα μας ξετρελάνουν!!
Στην φραουλιά υπάρχουν αρκετές δραστικές ουσίες όπως Τανίνη, Σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορος, Θείο, ιώδιο, σίδηρος, μαγνήσιο, βιταμίνη C κ.ά.
Έτσι καταλαβαίνομε με βάση αυτές τις ουσίες πόσα ευεργετικά αποτελέσματα Θα έχουν στην υγεία μας.
Οι φραουλιές λοιπόν:
- Δρουν αιμοστατικά (σε αιματουρία ,εντερικές αιμορραγίες και μητρορραγίες):
- Καθαρίζουν το αίμα. - έχουν τονωτική και ορεκτική ιδιότητα.
- Είναι πολύτιμα για τα αναιμικά παιδιά και τους υποτασικούς.
- Ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς της χοληδόχου κύστης.
- Ο καρπός της φραουλιάς όχι μόνο είναι Θρεπτικός, δροσιστικός, μαλακτικός αλλά συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους υποφέρουν από συκώτι, νεύρα, ρευματισμούς,
αρθριτικά, ποδάγρα.
Η φραουλιά ανθίζει από τον Μάιο ως τον Ιούλιο. Οι καρποί ωριμάζουν το καλοκαίρι!
Η μεσογειακή διατροφή, τις προτείνει και οι σωστοί διαιτολόγοι πάντα με τον γνώμονα της καλής διατροφής, τις προτείνουμε!
Καλή σας όρεξη.
Πηγή:
www.sintagigiagias.gr/